Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümüne İlişkin Dava

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada takipsizlik kararı veren savcıyı protesto etmek için Çorlu Adliyesi önünde eylem yapan BBP'li grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Yazıcıoğlu davasını kapatarak takipsizlik kararı veren cumhuriyet savcısı Habib Korkmaz'ın olaydan bir süre sonra Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmasına karşı ilçede toplandıklarını belirtti.

Yazıcıoğlu davasının tamamen aydınlanmadığı sürece kendilerinin de mücadeleyi sürdüreceklerini, bu davanın bir vatan, millet davası halini aldığı dile getiren Karacan, "Bugün buluştuğumuz Çorlu, milletin vicdanında kapanıncaya kadar, açık kalacak olan Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının şehit edildiği davanın kapatılması karşılığında verilen bedelin adı olarak hep hatıralarımızda kalacak'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından partililer, adliye bahçesinde tiyatro gösterisi yapmak istedi. Polisin içeride yapılmasına izin vermemesi üzerine bahçe kapısında tiyatro oyununu sergileyen partililer, adliye bahçesine girerek kapıya siyah çelenk bırakmak istedi.
Fakat buna izin vermeyen polis ekipleri ile partililer arasında başlayan tartışma, kısa süre sonra arbedeye dönüştü. Bu sırada adliye bahçesine, çevik kuvvet ve çok sayıda takviye polis ekibi çağrıldı. Ancak Karacan'ın emniyet yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından birkaç partilinin adliye önüne siyah çelenk bırakmasına izin verilmesiyle grup dağıldı.
Kaynak: AA