Hayvanat Bahçesinin Yeni Misafirleri 'Altın Çakal' ve 'Babun' Oldu

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kocaeli Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinden belediye bünyesindeki hayvanat bahçelerine hediye gönderilen "altın çakal" ve "babun"un adaptasyon sürecini başarı ile tamamladığını bildirdi.

Hançerli, yaptığı açıklamada, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesinin 80 tür ve 550 hayvan ile halka açık hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Hobi bahçeleri yanındaki 37 bin metrekarelik alanda çeşitli hayvanlara en iyi imkanı hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayan Hançerli, hayvanat bahçesindeki türleri artırmak için de gayret gösterdiklerini ifade etti.

Hançerli, bu amaçla Türkiye'deki 17 hayvanat bahçesinden takas yoluyla hayvan temin ettiklerine değinerek, son olarak Kocaeli Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinden hediye olarak altın çakal ve babun gönderildiğini dile getirdi.
Asya, Afrika ve Avrupa'da yaşam alanı bulan köpekgiller familyasından altın renginde güzel görünümlü altın çakal ile uzun bir burnu, iri ve sivri dişleri bulunan, gorilden sonra en büyük maymun türlerinden olan babunun hayvanat bahçesindeki türler arasına katıldığını anlatan Hançerli, her iki hayvanın da adaptasyon sürecini başarıyla atlattığını kaydetti.

Hançerli, nesli tükenmekte olan hayvanların muhafaza edilmeleri ve üremelerinin sağlanması için çaba sarf ettiklerine işaret ederek, hayvanat bahçesinin bir rehabilitasyon merkezi görevi yürüttüğünü, burada bulunan hayvanların hastalık, aşı, bakım, üreme ve tedavilerinin Karatay Belediyesi tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA