Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü'nde, yolları herkes için güvenli yapmaya yönelik söz vermeye çağırdı.

Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Ban, dünya genelinde 15-29 yaş grubundaki gençlerin bir numaralı ölüm nedeninin trafik kazaları olduğunu belirtti.

Trafik kazalarına küçük yaşta çok sayıda kurban verildiğini hatırlatan Ban Ki-mun, mesajında, "Dünya genelinde her gün 500 çocuğun trafikte yaşamını yitirirken, her yaştan milyonlarca insan da ciddi şekilde yaralanıyor" ifadelerine yer verdi.
Bu yılki çalışmaların "Hız Öldürür" temasıyla yapıldığını belirten Ban, BM Yol Güvenliği 10 Yıllık Eylem Planı kapsamında, 2020'ye kadar hız sorunuyla başa çıkmak için adımlar atıldığını kaydetti.

BM'nin Kasım 2015'te Brezilya'da yapılacak Yol Güvenliği İkinci Küresel Üst Düzey Konferansı dahil, bir dizi girişimi hayata geçirdiğini belirten Ban, "Bir taraftan trafiğin hızını azaltırken diğer taraftan da kazalara karşı küresel eyleme hız veriyoruz. Gelin Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü'nde, yolları herkes için güvenli yapacağımıza söz verelim" çağrısında bulundu.
Kaynak: AA