Avrupa’nın İlk Pasta Festivali Budapeşte’de Düzenlendi

Avrupa’nın ilk Pasta Festivali, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlendi.

Budapeşte’deki Uygulamalı Sanayi Sanatlar Müzesi’nde düzenlenen ve 3 gün süren pasta festivaline ülke genelinde 36 pasta ustası katıldı.


Dünyaca ünlü bir masal olan ‘‘Alice Harikalar Diyarı’’ ismini taşıyan pasta festivalinde pasta ustası Zsuzsanna Molnar yaptığı Alice Harikalar Diyarı pastasıyla büyük ödüle layık görüldü.

3 yıllık pasta ustası Zsuzsanna Molnar, Alice Harikalar Diyarı konulu pastasını sadece şeker kullanarak 2 hafta içinde yaptığını ve festivalin en fazla ilgi çeken pastası olduğunu söyledi.

Festivali gezenlerin büyük ilgi gösterdiği masal konulu pastaların fotoğraflarını çeken ziyaretçiler, çocukların mutluluğu adeta gözlerinden okunurken, aileler çocuklarına pastalar almayı ihmal etmediler.

Baros pastanesi sahibi Janos Szalai ise, insanların sağlıklı pastalar yemesi için gayret ettiklerini, pastanelerinin pasta yapımında süt, şeker, un gibi ürünleri kullanmadan pasta yaptıklarını belirtti.

Szalai, böylece şeker hastalarının da dünya nimetlerinden yararlanmalarını sağladıklarını, süt, un ve şekere karşı alerjisi olan insanların da pasta yiyebilmelerini sağladıklarını, insanların ürünlerine gösterdiği büyük ilginin kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

6 aylık çiçeği burnunda 20 yaşındaki genç pasta ustası Szandra Trauper ise, festival için yaptığı masal figürlü pastayı karamel ve badem kullanarak bir haftada yaptığını, ortaya koyduğu bu pastayla ödül aldığı için sevinçli olduğunu söyledi.

Festivali düzenleyen Krisztina Novak da, Avrupa’da daha önce pasta festivali düzenlenmediğini, ilk kez düzenledikleri bu festivale yoğun ilgi olduğunu, önümüzdeki yıldan itibaren pasta festivalini geleneksel hale getireceklerini ve daha büyük katılımla düzenleyeceklerini açıkladı.

Novak, özellikle çocukların ve diyabet hastalarının pasta festivaline yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Kaynak: İHA