'Ticaret Yapacağız” Dediği Çinli’yi 110 Bin Dolar Dolandırdı

Kağıthane’de Çin uyruklu bir şahsı ticaret yapma bahanesiyle yaklaşık 110 bin dolar dolandırdığı ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgilere göre olay, 15 Ekim’de Kağıthane’de meydana geldi. Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı A.A. isimli şahıs, A. isimli bir şüpheli ile tanıştı. Çinli vatandaşa ticaret konusunda yardımcı olacağını söyleyen şahıs, iş konuşmak için yaptıkları görüşmede yanına Sudan’da üst düzey bir yetkilinin oğlu olarak tanıştırdığı M. isimli bir şahsı getirdi. Yapılan görüşmenin ardından bir süre geçtikten sonra babasının kendisine para gönderdiğini söyleyen M., Çinli şahsı Atatürk Havalimanı’nda görüşmeye davet etti. Havalimanı’nda elindeki para kasasıyla Çinli şahıs ile buluşan şüpheli, mağdurum ofisine geçmek istedi. Paraları kontrol eden Çinli şahıs dolar boyutunda siyah kağıtlar ile karışan paraları görünce sebebini sordu. Ülkesindeki karışıklıktan dolayı paraların o şekilde Türkiye’ye sokabildiğini söyleyen dolandırıcı, paraların Çinli vatandaşta kalabileceğini söyledi.

Sahte paraları Çinli şahsa bırakan dolandırıcılar zaman zaman mağdurdan para talebinde bulundu. Kendisine verilen paraların sahte olduğunu düşünmeyen Çinli mağdur, dolandırıcıların para talebini karşılamak için kendi hesabından havale yaptı. Dolandırıcıların talebi üzerine yaklaşık 110 bin dolar para göndererek dolandırılan Çinli vatandaş, bir süre sonra dolandırıcılara ulaşamayınca polise ihbarda bulundu. Polis başlattığı çalışma sırasında Çinli mağdur, kendisini dolandıran şahıslardan birini Kağıthane’de gördüğünü emniyete bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, mağdura kendisini A. olarak tanıtan Liberya uyruklu S.F.(34) isimli dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı. Dolandırıcı yapılan işlemlerin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Kaynak: İHA