Muğla Devlet Hastanesinin Temeli Atılıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yarın Muğla Devlet Hastanesinin temel atma törenine katılacak.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet hastanesi projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yüklenici firma ile yapılan sözleşmeye göre Muğla Devlet Hastanesinin 750 günde tamamlanarak 6 Mayıs 2016 tarihinde hizmete açılacağını belirten Özden, "Muğla halkının içinde uhde olarak kalan ve yapımı yıllardır başlayamayan hastanemizin temelini atarak bir büyük hizmeti daha vatandaşlarımıza sunacağız" dedi.

Muğla Devlet Hastanesinin mimari projesinin örnek olacak güzellikte olduğuna işaret eden Özden, şöyle konuştu:
"Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kampüsü karşısına yapılacak hastane, Orman Genel Müdürlüğünden 49 yıllığına kesin izin alınarak 152 bin metrekarelik taşınmaz üzerine inşa edilecek. Yüklenici firma, TOKİ ile 14 Nisan'da sözleşme imzaladı. 114 milyon 270 bin liraya ihale edilen hastanenin 6 Haziran 2016'da bitirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 80 bin metrekarelik kapalı alana sahip 475 yatak kapasiteli Devlet Hastanesinde 51 yoğun bakım yatağı, 5 doğum salonu, 15 ameliyat masası, 27 acil servis yatağı, tek ve çift kişilik hasta odaları, servisler, idare ve kongre merkezi gibi mekanlar bulunuyor."
Özden, hastanenin inşa edileceği alanda hafriyat ve temel atma çalışmalarının devam ettiğini, kazı işlemlerinin ise bitirilerek yarın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temel atılacağını bildirdi.
Kaynak: AA