İhvan Liderlerinden Kadi Vefat Etti

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İHVAN) liderlerinden 46 yaşındaki Ebu Bekir el-Kadi'nin, ülkenin güneyinde yer alan Kana ilinde, tutuklu bulunduğu cezaevinde vefat ettiği bildirildi.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, ocak ayından beri tutuklu bulunan Kadi'nin mide kanserine yakalandığı ve cezaevindeyken, tıbbi ihmal sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, güvenlik güçleri, üzerinde kanser hastalığı işaretlerinin belirmesi ve çok zayıflamasına rağmen Kadi'yi hastaneye götürmemekle suçlandı.
Mısır cezaevlerinde görevli bir güvenlik kaynağı ise Kadi'nin ölümünde cezaevi yönetiminin herhangi bir ihmalinin olmadığını, cinayet şüphesinin de bulunmadığını dile getirerek, "Cezaevi yönetiminin tutuklunun sağlığı ve tedavisi konusunda herhangi bir ihmali olmadı. (Askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı) Muhammed Mursi yanlılarına, cezaevi yönetmeliğine uygun şekilde, gerekli tıbbi hizmet sunuluyor" dedi.

Güvenlik kaynağı, kansere yakalandığının anlaşılmasından bu yana, Kadi'ye Asyut Üniversite Hastanesi'nde gerekli tedavinin uygulandığını dile getirdi.
Kadi, Cumhurbaşkanı Mursi'nin darbeyle görevden uzaklaştırılmasının ardından düzenlenen gösterilerde "şiddete teşvik" suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Bu arada yine İhvan liderlerinden ve Ayn Şems Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Tarık el-Gandur da çarşamba günü tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetmişti.
İhvan'dan yapılan açıklamada, cezaevi yönetimini Gandur'u kurtarmakta yavaş davranarak kan kaybından ölüme terk etmekle suçlanmış, güvenlik kaynakları ise suçlamayı reddetmişti.

Kaynak: AA