Hatay’da 43 Öğretmen Organ Bağışladı

Hatay’ın İskenderun İlçesinde 43 öğretmen organ bağışında bulundu.

Hatay’da 43 Öğretmen Organ Bağışladı
Eğitim kurumları arasında bir defada 43 organ bağışçısına ulaşan Yükseliş Koleji Hatay’da bir ilki başardı.

İskenderun Yükseliş Koleji ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ortaklaşa Doku ve Organ Bağışı konulu seminer düzenlendi.

Seminerde İskenderun Yükseliş Koleji Kurucu Ortakları Nuri Üysen ve Yılmaz Tunç dahil olmak üzere 43 öğretmen organ bağışında bulundu.

Türkiye genelinde 3-9 Kasım tarihlerinde icra edilen Doku ve Organ Bağışı Haftası nedeni ile İskenderun’da eğitim ve öğretim vermekte olan Yükseliş Koleji öğretmenleri duyarlılık göstererek kendileri organ bağışında bulundular. Öğrenciler tarafından yapılan sunumda organ bağışının insan hayatı için önemi anlatıldı. Bir gün herkesin organ ihtiyacının oluşabileceği gerçeğini her insanın düşünmesi ve buna göre hareket etmesinin önemini anlatan öğrenciler cana can katın diyerek herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdılar.

Seminere katılan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise yaptığı konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun organ bağışı noktasında fetva yayınladığını ve dini açından organ bağışında bulunmanın şartlar yerine getirilmesi halinde hiçbir sakıncasının olmadığını söyledi.

Organ bağışının önemine dikkat çekip öğretmenlerin yaptığı organ bağışının takdire şayan olduğunu kaydeden İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit de; “Organ naklinin toplumsal ve sosyal boyutu çok önemli. Bir takım değerleri paylaşmak bu değerleri yaşamak insan olmanın hak ve onurunu ve güzelliğini yaşatmak için başka insanları da yaşatmanın gereği hem inancımızın hem de insan olmamızın bir değeridir. Organ bağışının toplumsal, sosyal, kültürel ekonomik boyutu var. Asıl olan insanı yaşatmaktır, organ bağışında bulunmanın dinimiz açısından mani bir durum olmadığını diyanet yetkililerimiz açıkladılar. Burada öğretmenlerimizin buna öncülük yapmaları takdire şayan bir durumdur. Yükseliş koleji öğretmen ve idarecilerine bu duyarlılıklarından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İskenderun Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Volkan Yeter, organ ve doku bağışında bulunan Yükseliş kolejinin kurucu ortağı Nuri Üysen’e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi taktim etti. Yükseliş Koleji'nde düzenlenen seminer ve organ bağışı törenine İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Saydam, İskenderun Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Volkan Yeter, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım, Sosyal Hizmetler İskenderun Müdürü Yılmaz Balaman, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.
Kaynak: İHA