Burdur’un Sorunları Masaya Yatırıldı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret etti.

Burdur’un Sorunları Masaya Yatırıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen görüşmede Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say yer aldı.
Görüşmede Başkan Ercengiz, kentin sorunlarını Bakan Eroğlu'na anlattı. Bozkurt mahallesine yapılacak olan toplu konutlar, kentin 50 yıllık su planı, biyolojik arıtma, kültür merkezi, Burdur Gölü, Menderes mahallesi alt geçit projeleri görüşüldü.

Görüşme ile ilgili bilgi veren Başkan Ercengiz, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmede Burdur'un 50 yıllık nitelikli içme suyu probleminin çözmek için Bakan Eroğlu, müsteşarlarına talimatını verdi. İlk planda Senir'den gelen su için çalışma yapılacak. Arıtmayla ilgili Afyonkarihisar model alınarak ileri bir biyolojik arıtma yapılacak. Arıtmadan tamamlandıktan sonra arıtılan suyu da tarım arazilerinde kullanabileceğiz" diye konuştu.

Başkan Ercengiz, Menderes ile Şirinevler mahallelerini birleştiren hemzemin geçidin alt geçide çevrilmesi için hazırlanan projede sona yaklaşıldığını da belirterek, desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'a teşekkür etti.
Kaynak: İHA