Bir Tek O Terk Etmedi

Konya'da hayvanat bahçesindeki tedavisinin ardından 2 ay önce doğaya salınan 35 şahinden biri, doğal ortamına dönmemekte adeta direniyor.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli kamu kurumları, üniversiteler ve vatandaşlar tarafından bulunarak getirilen yaralı şahinlerin tedavisinin ardından rehabilite edilerek doğaya salındığını söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce rehabilite çalışması biten 35 şahini doğaya bıraktıklarını ifade eden Can, "Kafesin üzerini açtık. İki gün içinde rehabilitesi biten yaklaşık 35 şahin doğaya uçtu. Diğerleri ise uçamadığı için tedavileri ve rehabiliteleri tamamlanana kadar burada kalacaklar" dedi.

Can, doğaya bırakmalarından bir süre sonra iki şahinin geri döndüğünü gördüklerini belirterek şöyle konuştu:
"Önce ikisi geri geldi. Birisi kayboldu. Bir tanesi hep buralarda. Biz de ara ara konabileceği yerlere et bırakıyoruz. Tavşanları yemesinden korktuğumuz için et koyuyoruz. Bir yıldan fazla süre kafeste rehabilite edilmişti. Doğaya saldıklarımız içinde burada ondan daha uzun süre rehabilitasyonda kalanlar oldu. Burada bakımının iyi olmasından mıdır veya bir vefa örneği midir bilmiyoruz, şahin buradan 2 aydır gitmiyor."
Hayvan bakıcısı İbrahim Coşkun ise "Serbest bıraktığımız 35 şahinden bir tanesi geri geldi, hala burada. Etini suyunu vereceğiz ama yakalayamıyoruz. Kafesin etrafında dolaşıyor" diye konuştu.

Şahinin hayvanat bahçesini terk etmemesini ziyarete gelenlere anlattıklarını belirten Coşkun, bu durumun şahini hayvanat bahçesindeki diğer hayvanlara göre daha popüler hale getirdiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA