Bağdat'a sürpriz ziyaret

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Bağdat'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Bağdat'a sürpriz ziyaret
Irak'ta IŞİD'e karşı kara operasyonuna ABD askerlerinin de katılması sinyalini veren ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Bağdat'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'yi taşıyan uçak Irak'ın başkenti Bağdat'a indi.

Irak ziyareti öncesi kısa bir açıklama yapan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, IŞİD'le mücadelede yapılan işbirliğini yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD ASKERİNE KARA SİNYALİ

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, önceki gün yaptığı açıklamada Musul'un IŞİD'den geri alınması için ABD kara birliklerinin kullanılması ihtimaline açık olduğunu söylemişti.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Silahlı Hizmetler Komitesi'nde konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Musul'un ve Irak'ın Suriye sınırı yakınındaki bölgelerin IŞİD'den geri alınması için sınırlı sayıda ABD askerinin, Irak ordusuna destek vermek üzere konuşlanabileceğini belirtmişti.

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey'nin bu sözleri, ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'taki ABD askeri danışman sayısını bin 600'den 3 bin 100'e çıkarmasının ardından gelmişti.

'80 BİN ASKERE İHTİYAÇ VAR'

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey ayrıca IŞİD'in elindeki bölgelerin geri alınabilmesi için 80 bin eğitilmiş ve yetkin Irak askerine ihtiyaç olduğunu söylemişti.