Ak Parti Grup Başkanvekili Satır

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Emine Ülker Tarhan'ın Anadolu Partisi'ni kurmasına ilişkin, "Türkiye'de bir takım klavye mühendisleri var. Özellikle yola çıkmasını ve arkasında olacaklarını söyleyen klavye mühendisleri var. Bekleyip göreceğiz, bakalım arkasında kimler olacak" dedi.

Satır, Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı'nın 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin insan odaklı bir parti olduğunu söyledi.

Tüm insanlara eşit mesafede hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Satır, bu tür kongrelerin önemli olduğunu kaydetti.

Diğer partiler gibi TBMM'de nöbetleşe görev yapmadıklarını ifade eden Satır, ''CHP, BDP, MHP gibi nöbetleşe mecliste bulunmayız, tam kadro mecliste bulunuruz. Tribüne oynamaktan ziyade iş yaparız. Biz iş yapan milletvekilleriyiz. Biz göğüsümüzü gere gere dolaşabiliriz" şeklinde konuştu.

Satır, Türkiye'nin gelişen ve büyüyen bir ülke olduğuna dikkat çekti.

- Anadolu Partisi'nin kurulması

Satır, Türkiye'de ilk kez kadın milletvekilinin bir siyasi parti kurduğunu anımsatarak, Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den ayrılarak bir siyasi parti kurduğunu hatırlattı.
Bir siyasi partinin kurulmasının halkın isteği ile olacağını belirten Satır, Türkiye'de iktidar boşluğunun olmadığını vurguladı.
Türkiye'de çok başarılı bir iktidarın olduğunu anlatan Satır, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Emine Ülker Tarhan, çok kadın hassasiyeti olan bir milletvekili arkadaşımız değil. Milletvekilliği süresince mecliste 3-4 yıl birlikte çalıştık ama göz göze gelip selamlaştığımızı hatırlamıyorum. İnsan hassasiyeti olmadığı gibi kadın hassasiyeti de yok. Türkiye'de bir takım klavye mühendisleri var. Özellikle yola çıkmasını ve arkasında olacaklarını söyleyen klavye mühendisleri var. Bekleyip göreceğiz bakalım arkasında kimler olacak.
Şunu bilmeleri gerekirdi ki siyasi partilerin kuruluşu halk isterse olur. AK Parti 2001 yılında, kuruluş çalışmalarına başladığı zaman halktan bir beklenti vardı. Halk bizi bu yola sürdü. Türkiye'de bir iktidar boşluğu yok. Buna rağmen yeni bir siyasi parti kurulmuş olmasına da hayırlı olsun diyor, Allah yollarını açık etsin. Bizim iktidarımız uzun yıllar devam edecek."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde bir süre cezaevinde kaldığını bildiren Satır, AK Parti'nin kuruluş çalışmalarının Kırklareli'nde yapıldığına dikkat çekti.
Satır, ''2002'den bu güne kadar yerel, genel referandum ve cumhurbaşkanlığı seçimleri geçirdik. Çeşitli sıkıntılar yaşadık. Darbe girişimleri oldu, tartışmalar oldu ama bunların üstesinden Allah'a şükür geldik. Bu güne kadar iktidar olarak 'biz ne dersek o olur' derlerdi. Ama biz millet ne dersek dedik. O yüzden hep milletin içinde olduk" diye konuştu.






Kaynak: AA