Yıldırım’ın Yoksulluk Haritası Çıkartılıyor

Yıldırım Belediyesi, ilçenin mahalle mahalle yoksulluk haritasını çıkartıyor.

Yıldırım’ın Yoksulluk Haritası Çıkartılıyor
Yardıma muhtaç vatandaşlara okul müdürleri, cami vaizleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve hemşeri dernekleri aracılığıyla ulaşan Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ile birlikte tespit edilen sosyal yardım hakkı kazananların ihtiyaçlarını giderecek. Yıldırım'da ilk kez yapılan proje çerçevesinde ihtiyaç sahipleri, hem belediyenin Sevgi Market'inden kartlı ücretsiz alışveriş yapacak, hem de kaymakamlık tarafından yapılan sosyal yardımlarından da faydalanabilecek.
İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bin 556 adet hazırlanan sosyal yardım inceleme formunu okul müdürleri, cami vaizleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve hemşeri derneklerine gönderen Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçenin yoksulluk haritasını da çıkartmış olacak. 2 gün önce başlanan çalışmalar çerçevesinde hazırlanan formlar dağıtıma başlanırken, henüz sosyal yardım talebinde bulunan kimsenin olmadığı da bildirildi.

Vatandaşlara gönderilen sosyal yardım inceleme formunda, kimlik bilgilerinin yanı sıra ailenin aylık geliri, ailede çalışan kişi sayısı ve gelirleri, dul olanlar için nafaka alıp almadığı, ailedeki öğrenci sayısı, ailenin ihtiyaç durumu gibi bilgiler isteniyor.
Kaynak: İHA