Hastanede 3 Gün Hasta Bakılamadı

Samsun’un Vezirköprü İlçe Devlet Hastanesi'nde sistem arızası yüzünden hastaların 3 gündür muayene olamadığı bildirildi.


Sistem arızası yüzünden hastalara bakılamadığını belirten hastane yetkilileri, sistemdeki arızanın ise salı sabahı üst üste kesilen elektrikler yüzünden meydana geldiğini iddia ettiler. Vezirköprü’de elektrik kesintileri sık sık yaşanırken, salı günü hastaneye gelen onlarca hasta sistem arızası yüzünden muayene olamadan evlerine dönmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan hastane yetkilileri, “Salı günü saat 07.30 civarında elektrikler birkaç kez gelgit yaptı. Elektrik kesintilerinde hastanemizin trafoları ve güç kaynakları devreye girdi. Elektrik geldiğinde trafolar devreden çıkıyor ve tekrar elektrik gittiğinde trafolar devreye giriyor. Bu olay birkaç defa tekrarlanınca trafo güç kaynağının sigortasını attırmış. Böylelikle güç kaynağından elektrik alan bilgisayarlardaki bazı dosyalar zarar görmüş. Hastane bilgi yönetim sisteminin entegre edilmesi gerekiyordu, sistem yurt dışında yapıldığı için orayla bağlantıya geçildi. Sistemin kurulumunun tüm cihazlara tanıtılması gerekiyor, bunun için de görevli arkadaşlar sorunun en kısa zamanda giderilmesi için çalışıyorlar” dedi.

Sistem entegre işinin Yunanistan’dan yapıldığı, ancak işlemin 4 gün sürmesinden kaynaklı Vezirköprü’de hastaların büyük sıkıntı yaşadıkları belirtildi. Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde sistem bugün açılsa da düzgün çalışmadığı için hastaların mağduriyetinin sürdüğü ifade edildi.
Kaynak: İHA