Ereğli’de Yeni Yüksek Okul Binası İçin Girişimler Başladı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Adalet Meslek Yüksek Okulunun YÖK nezdinde hiçbir prosedür anlamında sorunu kalmadığını ve AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu’nun katkı ve girişimleri sonucu Adalet Meslek Yüksek Okulunun ilçeye kazandırılacağını söyledi.


Başkan Özgüven, Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş, Dernek Başkanı Ergun Özgüven, CHP Meclis Üyesi ve İşadamı Halil Ercan ile eğitim sevdalısı hayırsever işadamı İbrahim Erden’in ziyaretlerinde yaptığı açıklamada, Adalet Meslek Yüksek Okulunun Ereğli’ye hayırlı olmasını diledi. YÖK nezdinde hiçbir prosedür anlamında sorunun kalmadığını belirten Özgüven, Adalet Meslek Yüksek Okulu binası olarak Eski Adliye Binasını düşündüklerini ancak bu binanın fiziki yapısının yetersiz olduğunu söyledi.

Adalet Meslek Yüksek Okulu için yeni bir bina yapılması gerektiğinin altını çizen Özgüven, Eski Çevre Bakanı ve Belediye Başkanlarından Ali Talip Özdemir’in bu konuda bir girişim içerisinde olduğunu belirtti.

Gönüllerin bir ve beraber, hesapların Ereğli olmasıyla güzel hizmetlerin ortaya çıktığını söyleyen Özgüven, “Bütün amacımız Ereğli’ye hizmet getirmek. Eski Cumhuriyet Başsavcımız şimdiki Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan’ın girişimleri sonucu başlayan Adalet Meslek Yüksek Okulu projesi Vekilimiz Cem Zorlu’nun katkı ve takipleri sonucu Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Yönetiminin destekleri ile Ereğli'mize kazandırılmıştır. Hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA