Beyoğlu’nu Mesken Tutan Cezayirli Hırsız Yakalandı

Beyoğlu’nda bir kafede oturan turistin çantasını elindeki ceketle gizleyerek çalan ve farklı hırsızlık olaylarına karışan Cezayirli, polis tarafından yakalandı.


Edinilen bilgilere göre olay, Beyoğlu Galata Kulesi Meydanı’nda bulunan bir kafede meydana geldi. Kafede oturan Alman uyruklu N.R. (55) isimli turistin arkasına oturan Cezayirli hırsız B.F. (47), ceketini çıkartarak sandalyenin üzerine koydu. Aradan bir süre geçtikten sonra çevreyi kontrol eden şüpheli, Alman turistin sandalyenin üzerine koyduğu çantasına yöneldi. Sandalyenin üzerindeki çantayı elindeki mont ile gizleyerek çalan hırsız kafeyi terk etti. İhbar üzerine harekete geçen polis, hırsızı kıskıvrak yakaladı. Yapılan incelemede Cezayirli hırsızın Beyoğlu’nda bir otelde gerçekleşen hırsızlık olayı ve gene aynı yöntemle İstiklal Caddesi’nde bir restoranda yapılan hırsızlığın faili olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Cezayirli hırsız, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZAYİRLİ HIRSIZ GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI
Son işinde yakayı ele veren Cezayirli hırsız, üç hırsızlık olayında da güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntülerde Beyoğlu’nda bir restoranda gözüne bir çantayı kestiren hırsız harekete geçiyor. Bir omzuna attığı ceket ile çantayı gizleyen hırsız, amacına ulaşınca olay yerinden uzaklaşıyor. B.F., bir başka işinde ise Beyoğlu’nda bulunan bir oteli hedef alıyor. Otelde tekrar aynı yöntemi kullanan hırsız, çaldığı çantayı ceketiyle gizleyerek olay yerinden uzaklaşıyor. Son işinde yakayı ele veren hırsız, bu kez Alman bir turisti hedef alıyor. Bir kafede yemek yiyen turistin arkasına oturan hırsız, elindeki ceketle turistin sandalyede bulunan çantasını alarak gizliyor. Ceketiyle gizlediği çantayı çalan hırsız, ardından olay yerinden uzaklaşıyor.
Kaynak: İHA