Aydın'dan Kısa Kısa

Çine Belediyesi, şehit polis ve askerlerin mezarlıklarını temizleyerek bakımlarını yaptı.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak şehit asker ve polislerin mezarlarını temizleyerek bakım ve onarım çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

İlçedeki 12 şehit mezarındaki temizlik ve bakımının yapıldığını kaydeden Dinçer, "Ayrıca şehit mezarlarımızın baş kısımlarına Türk Bayrakları diktik. Vatanımız ve milletimiz için canını veren aziz şehitlerimizin mezarlık bakımları bundan böyle periyodik olarak yapılacaktır" dedi.


- Didim Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim liderleri yetiştirecek
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) arasında eğitim protokolü imzalandı.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen protokol imza töreninde konuyla ilgili açıklama yapan Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan ve analitik düşünebilen özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen 2023 Türkiye'sinin moral ve değer dünyasını benimsemiş nesiller yetiştirmek amacıyla ilçedeki öğretmenlere iki yıl sürecek hizmet içi eğitim verileceğini söyledi.


- AB ülkelerinde stajlarını tamamlayan öğrenciler Didim'de
Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 8 öğrenci, turizm sektöründe becerilerini geliştirmek için stajlarını AB ülkelerinde gerçekleştirdi.
Okul öğretmeni ve proje koordinatörü Cengiz Karataş, yaptığı açıklamada, Didim'den Avrupa ülkelerine ilk kez stajyer öğrenci gönderildiğini, öğrencilerini 2'sinin İtalya, 1'inin Portekiz ve 5'inin Almanya'da 3 ay boyunca staj yaptıklarını bildirdi.
Karataş, önümüzdeki yıllarda staj amacıyla yurt dışına daha fazla öğrenci göndermeyi hedeflediklerini ifade etti.


- Didim'de aidat borçları yapılandırma işlemleri anlatıldı
Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı, "6552 sayılı İş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yapılandırılmasına dair kanun" hakkında Didim'de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, 6552 sayılı kanunda yer alan 2 konuya değinerek, kesinleşmiş borçlar ile kasa borçlarının yapılandırılmasının önemli olduğunu belirtti.

Vatandaşı bilgilendirerek, kaliteli hizmet vermek için gayret gösterdiklerini ifade eden Yılmaz, mükelleflerin geçmiş yıllarda vergi dairelerine gelmeye çekindiğini, ancak günümüzde insanların nüfus dairesi ile tapu dairesine gider gibi vergi dairesine de gittiğini söyledi.

Yılmaz, uzlaşı içerisinde ve mükellefleri bilgilendirmek suretiyle vergi tahsis etme düşüncesiyle hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

-Didim'de arama kurtarma çalışmaları anlatıldı
Didim Arama Kurtarma Eğitim ve İtfaiyeciler Derneği, depremle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdi.
Didim Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı, arama kurtarma faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Etkinliğe katılan Didim Kaymakamı İskender Yönden ise tüm stantları gezerek, kurumların faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

-Aydın İl Asayiş Koordinasyon Toplantısı
Aydın İl Asayiş Koordinasyon Toplantısı Vali Erol Ayyıldız Başkanlığında İncirliova Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Toplantıda Aydın'ın 17 ilçedeki sorunları masaya yatırıldı, ilçelerdeki asayiş sorunları hakkında bilgi verildi.

Asayiş Koordinasyon toplantılarının bundan sonraki dönemde her ay bir ilçede yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA