Artvin Valisi Cirit'ten Şehit Ailesine Ziyaret

Artvin Valisi Kemal Cirit, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan jandarma er Ramazan Köse'nin ailesini ziyaret ederek, Jandarma Genel Komutanlığınca gönderilen şehadet belgesini şehidin ailesine takdim etti.

Şehit ailesinin, Borçka ilçesinin Aksu Mahallesi'ndeki evinde gerçekleştirilen ziyarete, Vali Cirit'in yanı sıra eşi Seval Kaya Cirit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan ve İl Müftüsü Kemal Uçkun katıldı.

Jandarma Genel Komutanlığınca gönderilen şehadet belgesini şehit babası Begcan ve annesi Gülsen Köse'ye takdim eden Vali Cirit, şehitlik mertebesinin önemine değinerek, "Şehitlik öyle bir mertebe ki bizim inançlarımız ve kültürümüzde nice anne ve babalar, vatanı, milleti uğruna görev yapan, nöbet tutan nice askerlerimizin isteyip de ulaşamadığı bir mertebe" dedi.

Bir anne babanın, evladını vatan uğruna şehit vermesinin çok zor bir durum olduğunu ifade eden Cirit, "Fakat öyle bir gurur vesilesi ki kardeşimiz vatanı uğruna kendi canını hiç çekinmeden vermiştir. Bu vatan böyle askerlere, böyle evlatlara sahip oldukça, hiçbir kimsenin, küresel gücün bölemeyeceği kutsallıkta bir vatan haline gelmiştir. Bu vatan bize bedavadan gelmedi, kolay vatan olmadı. Bizler bu vatan evlatları sayesinde bize vatan olmuş bir coğrafyada yaşıyoruz" diye konuştu.

Ziyarette, İl Müftüsü Kemal Uçkun ve Borçka İlçe Müftülüğü din görevlilerince Kuran'ı Kerim okundu ve dua edildi.
Vali Cirit, Borçka Garnizon Komutanlığı Şehitliğini de ziyaret etti.
Kaynak: AA