Yeni 'Adliye Sarayı'Nın Yeri Belirlendi

Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, uzun süredir devam eden yeni adalet sarayının yerinin belirlenmesi çalışmalarından sonuç alındığını bildirdi.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut adliye binasının günümüz şartlarına yetersiz kalması karşısında yeni arayışların başladığını belirtti.

Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı, Kütahya Deftardarlığı ve belediye arasında protokol imzalandığını belirten Aslan, şunları kaydetti:
"Geçen yıl, hayvan pazarı ve ticaret borsası arasındaki arsaya yapılması planlanan Adalet Sarayı'nın, yerinin uygun olmadığı düşüncesi ile daha merkezi, ulaşımın daha kolay ve adalet dairesinin vakarına yakışır bir yer olması uygun görüldü.

Bu kapsamda zorunlu olarak Çinigar veya mevcut yer için Kütahya Belediyesine yapılan takas teklifi, Kütahya Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile kabul edildi. Meclis, Gaybiefendi Mahallesi'ndeki ve Sera Alışveriş Merkezi'nin hemen yanında bulunan, Tavşanlı karayoluna cephesi bulunan arsada imar değişikliği yaparak, Adalet Bakanlığı ve Kütahya Defterdarlığı'nın da olurları ile tahsis edildi. Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı'nın kontrolünde taslak çiziminin yapıldığı projenin, önümüzdeki yıl içerisinde de yapım ihalesinin yapılmasını bekliyoruz."
Aslan, bu kararın çıkmasında emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür ettiğini de kaydetti.

Kaynak: AA