Soma'daki Maden Faciası

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Soma'ya yapılması planlanan "Maden Şehitliği Anıtı" hakkında "Herkesi bu projenin içerisine katabilmek adına bugüne kadar bekledik. Ancak artık ihale sürecine girdik. Her türlü teknik çalışma bitmiştir" dedi.

Memiş, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında Soma'ya yapılacak olan Maden Şehitliği hakkında kamuoyunda yanlış algıların oluşmaması için açıklama yapma gereği duyduklarını aktardı.
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci anısına yapılması planlanan "Soma Maden Şehitliği Anıt Projesi"ne bir sosyal sorumluluk projesi olarak baktıklarını belirten Memiş, projeye destek verecek herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Söz konusu anıtla ilgili daha önce Soma Belediyesi ile Türkiye Müteahhitler Birliği arasında protokol imzalandığını hatırlatan Memiş, şunları söyledi:
"Bu protokole 'Projeyi Büyükşehir üstlenirse işbirliği Büyükşehir ile devam eder' maddesi de eklenmiş. Bizde bunun üzerine Müteahhitler Birliği ile defalarca görüşme yapmak istedik. Kendilerine bir proje hazırladığımızı, varsa kendilerinin hazırladığı bir proje onu da değerlendirebileceğimizi söyledik. Ancak bize bugüne kadar dönüş olmadı. Bize herhangi bir projede gönderilmedi. Yaptığımız görüşmelerin hepsi kayıt altındadır. Son görüşmelerde ise bu projenin içerisinde yer almayacaklarını bize ilettiler."
- İhaleye çıkılyor
Projeyi bir an önce hayata geçirmek istediklerini ifade eden Memiş, "Herkesi bu projenin içerisine katabilmek adına bugüne kadar bekledik. Ancak artık ihale sürecine girdik. Her türlü teknik çalışma bitmiştir. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği bu projeye her türlü desteği verebileceğini bize sürekli ilettiler. Destek vermek isteyen herkese kapımız açıktır. Konu üzerinde polemik oluşturanları da kınıyorum" dedi.

Kaynak: AA