Sanatçı Sultanbekov, Kazan'ı Ziyaret Etti

Dombıra'nın bestecisi sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Kazan'ı ziyaret etti

Sanatçı Sultanbekov, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e nezaket ziyaretinde bulundu. Onuruna verilen öğle yemeğinin ardından Başkan Ertürk ve Sultanbekov, Milli Egemenlik Parkı'nda Çanakkale Müzesi'ni gezdi. Burada ziyaretçi defterini imzalayan Sultanbekov, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Sultanbekov ziyaretçi defterine "Ya Allah aynadan keşken şehitler rahmetli olsun, yatkan yeri ehetli bolsın" yazdı.
Milli Egemenlik Parkı alanında toplanan kalabalığa mini bir konser veren Sultanbekov, ısrarlar üzerine Dombıra şarkısını seyircilerin eşliğinde tekrar söyledi.

Arslanbek Sultanbekov, gazetecilerin sorularını da cevaplandırarak, "Bizim şehit olan ata babalarımıza karşı borcumuz onları hatırlamak ve çocuklarımıza da öğretmektir" dedi.

Sultanbekov, Dombıra'nın Türkiye'de tanınmasının ardından Türk ve Kazak halklarının birbirine daha da yaklaştığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istemesi halinde yeni bir şarkı yapabileceğini söyledi.

Başkan Ertürk de "Bu şarkıyı onun sazından ve ağzından dinlemek heyecan veriydi. Ayrıca Çanakkale Müzesi'ni de ziyaret ederek gazi ve şehitlerimize, onların yakınlarına destek verdiler. Burada Türk tarihi konusunda da geniş bir sunum almış oldular" diye konuştu.

Mini konser sonrası Başkan Ertürk, Sultanbekov'a günün anısına bakır fincan takımı hediye etti.
Kaynak: AA