Mahir Ünal: 6-7 Ekim olaylarını bölge halkı durdurdu

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TGRT Haber'de yayınlanan Neler Oluyor programında çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mahir Ünal: 6-7 Ekim olaylarını bölge halkı durdurdu
Mahir Ünal '6-7, Ekim olaylarını kamuoyuna pompalandığı gibi Abdullah Öcalan durdurmadı, bu olayları durduran bire bir bölge insanıdır' dedi. Mahir Ünal bölge insanının sürece, çözüme, barışa, refaha sahip çıktığını söyledi.

Mahir Ünal 'Çözüm sürecini başlatırken dedik ki; devletin her türlü enstrümanı ve mekanizmayı kullanarak terörü sonlandırma sürecidir. Bu süreç 1,5 yılı aşan bir süreçte öncelikle sosyal alanda iyileşmeler ortaya çıkardı' dedi.

Çözüm sürecinin sosyal boyutunun önemli bir mesafe aldığını söyleyen Mahir Ünal 'Toplum barış ortamını ve çatışmasızlık ortamını kabullendi. Bunun sonucunda bir şey oluşturdu. Artık kabulün oluşturduğu bir baskı var. Her ne kadar örgüt 90'lara dönmek istese de artık bölgede hiç kimse 90'lara dönemez' ifadelerini kullandı.

Bilinçli olarak kamuoyuna 6-7 Ekim olaylarını Abdullah Öcalan'ın durdurduğu pompalandığını ifade eden Mahir Ünal '6-7 Ekim olaylarını durduran İmralı'nın iradesi değil, bu olayları durduran bölge insanının sürece, çözüme, barışa, refaha sahip çıkmasıdır. O yüzden buradan baktığımızda artık müzakere süreci çözüm sürecinin alt bileşeni durumundadır' dedi.