Libya'daki Bombalı Saldırılar

Trablus Hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammed el-Gayrani, "Mısır, Hafter'e verdiği destekle Libya'da terörün yayılmasını sağlıyor" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır büyükelçilikleri yakınlarında sabah saatlerinde düzenlenen saldırı bölgesinde incelemelerde bulununan Gayrani, ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı.
Hükümet olarak saldırıyı kınadıklarını belirten Gayrani, patlamalarda yaralı ve can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu, sorumluların ise bulunup adalete teslim edilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Gayrani, başta Bingazi ve Derne olmak üzere ülkenin bir çok kentinde Libyalıların ölümüne neden olan saldırılar düzenleyen emekli general Halife Hafter'e "Mısır'ın destek verdiğini, bu destek sayesinde ülke güvenliğinin sarsılmaya çalışıldığını" savundu.
Sabah saatlerinde başkent Trablus'taki Mısır ve BAE Büyükelçilikleri çevresinde bombalı araçla iki ayrı saldırı düzenlenmiş, olayda ölen veya yaralanan olmazken, çevrede hasar meydana gelmişti.
Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da Mayıs ayında Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından 2 meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği emekli General Halife Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" Koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.
Kaynak: AA