Kartepe Atık Getirme Merkezi Türkiye’ye Örnek Oluyor

Marmara Belediyeler Birliği’ne üye belediyeleri yetkilileri, Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde incelemelerde bulundular.

Kartepe Atık Getirme Merkezi Türkiye’ye Örnek Oluyor

Sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak, tüketicilerin atıklarını getirip ayrı ayrı bırakabildikleri “Atık Getirme Merkezleri”nin kurulmasına yönelik çalışmalar kapsamında, 2 bin metrekarelik alanda Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Atık Getirme Merkezi(AGM) Türkiye’ye örnek olarak yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. AGM’ye son olarak Marmara Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerin yetkilileri inceleme ziyareti gerçekleştirdiler.

Marmara Belediyeler Birliğine üye belediyelerin çevre koruma ve temizlik işleri müdürlüklerini ağırlayan Kartepe AGM’de, Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tarafından tesis ziyaretçilere gezdirildi. Yetkiler tarafından ziyaret boyunca merkezin çalışma sistemi hakkında ziyaretçilere bilgi aktarımında bulunuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde Çevre Yüksek Mühendisi olarak çalışan Gökçen Gönülay, ziyaretçilere çevrenin korunması ve kamuoyunda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla bu alanda yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatarak konuklarının sorularını yanıtladı. Ziyaretçi heyet de böyle bir merkezin model olacağına inandıklarını belirterek kendilerine gösterilen ev sahipliği için Kartepe Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA