Deniz Feneri Derneği, Görmeyen Gözlere Işık Oluyor

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, eğitim, barınma ve yakacak gibi konularda sürekli yardım sağlayan Deniz Feneri Derneği, sağlık sorunu yaşayanlar için de seferber oluyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin 16 yıldır çaresiz insanlara yardım elini uzattığını ve ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam koşullarını güzelleştirmek için tüm gayretiyle çalıştığını söyledi.

Derneklerinin bugüne kadar çok sayıda kişinin sağlığına kavuşmasına da vesile olduğunu ifade eden Cengiz, şöyle devam etti:
"Yurtiçinde ve dışında imkansızlıklar sebebiyle sağlık sorunları yaşayan insanların derdine derman olduk. Sağlık yardımlarımızın en üst sıralarında ise göz hastalıkları geliyor. 'Minik Gözlere Sağlık' projemizle, ülkemizde çok sayıdaki köy okulunda ve şehirlerin kenar mahallerinde göz taramaları yaptırıyoruz. Projeyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın göz sağlığını mercek altına aldık. Gözlük takmaları gerekli zorunluğu olduğu tespit edilen yaklaşık bin görme kusuru olan çocuğumuza gözlüklerini dernek olarak biz karşıladık. Ayrıca, bazı ihtiyaç duyulan medikal malzemeler ile işitme cihazlarını da sağladık. Maddi ve manevi destekle onlarca kişiye katarakt ve diğer göz ameliyatları gerçekleştirdik. Deniz Feneri Derneği ve Yeryüzü Doktorları Nijer'de katarakt hastalarının tedavisi için 'Afrika Göz Nuru' projesi kapsamında birçok ameliyat yaptık."
Cengiz, Deniz Feneri Derneği olarak şuana kadar 2 binin üzerinde insanın gözlerinin açılmasını sağladıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA