Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Tarihi Eser Operasyonu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından, Hz. İsa ve Hz. Meryem tasvirleri bulunan tarihi kitap ile çeşitli dönemlere ait 12 adet sikke ele geçirildi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Tarihi Eser Operasyonu

Yapılan operasyonlarda, Cilvegözü Gümrük Sahası ile Suriye Babel Hava Gümrük Sahası arasında bulunan, birinci dereceden askeri yasaklı bölgede Suriye tarafından gelerek Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Makedonya doğumlu Gafar J. (41), yapılan pasaport kontrolünde Türkiye’de gözüktüğü halde Suriye tarafından geldiğinin belirlenmesi üzerine görevli personel tarafından yakalandı

Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramada şahsın çantasında 12 adet tarihi değeri olduğu düşünülen sikke ele geçirildi. Sikkeler hakkında Hatay Müze Müdürlüğü'nce yapılan incelemede 6 adedinin Roma dönemine ait bronz, 3 adedinin Bizans dönemine ait bronz, 3 adedinin İslami döneme ait bakır sikke olduğu anlaşıldı.

Cilvegözü Gümrük Müdürlüğü görevlilerince hareketlerinden şüphelenilen Ahmad H. (44), isimli Suriye vatandaşı olan şahsın ise Türkiye’ye girişinde üzerinde ve eşyalarında Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan detaylı arama ve kontrolde, şahsın üzerinde 19 sayfadan oluşan tarihi eser değeri şüphesi olan üzerinde haç motifleri Hz. İsa ve Hz. Meryem tasvirleri bulunan 1 adet kitap ve 17 sayfadan oluşan sayfalarında haç ve figürler bulunan 1 adet tarihi eser değeri şüphesi olan kitap ele geçirildi.
Kaynak: İHA