Süheyl Batum'dan ilginç CHP itirafı!

Süheyl Batum, partiye getirilen bazı isimlerin, örgütün oyunu alamamasına rağmen hukuk zorlanarak çeşitli görevlere getirildiğini söyledi.

Süheyl Batum'dan ilginç CHP itirafı!
Emine Ülker Tarhan'ın istifası sonrası kesin ihraç talebiyle CHP Disiplin Kurulu'na sevk edilen Süheyl Batum, CHP'deki hukuksuzluğu itiraf etti. Başkalarına benzemek için bazı isimlerin, örgütün oy vermemesine rağmen biraz da hukuku zorlayarak parti içerisinde çok önemli görevlere getirildiğini ifade eden Batum, ihraç talebine gerekçe gösterilen açıklamaların ise kendisine ait olmadığını söyledi.

Süheyl Batum, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. CHP'nin değişmesi gerektiğini; ancak bunun geçmişi silerek yapılmaması gerektiğini söyleyen Batum, hakkındaki iddialara da açıklık getirdi. İşte Batum'un açıklamaları;

'Partiye gelen CHP'nin 'altı okuna' uyacak. Bu altı oktan birisini kırarsak iyi olur derse bunu söylemeye hakkı yok. Bunu genel başkan der ki ben sordum; partinin yüzde 80'ni böyle düşünüyor. Parti kararı olur. Böyle karar olamaz. Ben sonra parti değişiyor mu diye düşünüyorum. CHP'nin değişmesi lazım ama utanarak değil bütün geçmişini silerek değil.

'CEMAATLERE, TARİKATLARA DEVRETTİK'


Ortada bir gerçek var. Ben asistanken, Kredi Yurtlar Kurumu'nda sekiz kişilik odalarda kalınabiliyordu. 83-84 ya da 85'li yıllardı. Bu sırada bu yeni cemaat yurtları, tarikat yurtları çıkmıştı. Bir kişilik, iki kişilik odalar ve sıcak sulu bunlar. Şimdi biz çocuklarımızı, kendi ellerimizle, devletin eliyle, o devleti yöneten partilerin hatalarıyla cemaatlere, tarikatlara devrettik. Burada, bizim hiç hatamız yoktur deyip, sıyrılma kolaycılığına kapılan insanlan değiliz. Tabii ki bu hataları düzelteceğiz. Eksiklikleri tabii ki gidereceğiz.

HUKUKSUZLUĞUN İTİRAFI


Bunları yaparken AKP güzel oy alıyor, bu adamları toplayalım. Onlarda gelip, yeni parti politikalarını belirlesin. Birincisi bu ikincisi de bazı arkadaşlar, bunu söylemek zorundayım, söylüyorum. Seçimlere girdiler, bu partinin örgütü oy vermedi. Buna rağmen, hukuku zorlayarak bu arkadaşları içerlere soktuk, çok etkin görevlere getirdik. Şimdi eğer bunu yapıyorsak, benim tutup Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin bütün hukuk dışılıklarına net olarak bir şey söylediğim zaman, insanlarda yaratacağı güvensizliği düşünmem lazım. Çünkü ben bu hukuku çiğniyor, bu hukuku kendisi için eğip büküyor dediğimde, o zaman bana derse ki sende eğip büküyorsun derse ben ne diyeceğim.

'VALLAHİ SÖYLEMEDİM'

İhraç süreciyle ilgili bir kere net olarak söyledim. Emin olun, mesala çok ilginçtir. Benim 'partiye istifalarla sarsacağız' dediğim söyleniyor. Vallahi ben böyle bir şeyi söylemedim. Böyle bir şey yok, tam tersine diyorum ki bizim esas istediğimiz, partiyi sarsarak kendisine getirmek ama istifayla değil. Bu süreç içerisinde emin olun, kendi istediklerimizi inanarak, güvenerek dile getiremediğimiz zamanlar var. Çünkü bir sahiplenilme, partinin bir sahiplenme duygusunu geliştirmesi lazım.'