Kazan'da Güvenlik Toplantısı

Kazan'da güvenlik konularının ele alındığı toplantı düzenlendi.

Kaymakam Murat Duru başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Çıtlak, Jandarma Komutanı Mehmet Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Bülent Akdoğan katıldı.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Duru, Ankara'nın diğer ilçeleriyle kıyaslandığında Kazan'ın daha huzurlu bir kent olduğunu ifade ederek, "Ama bu her şeyimizin mükemmel olduğu anlamına gelmez. İnsanın olduğu yerde hatalar da suç da olacaktır. Kazan ilçemiz huzurlu bir kent olmakla birlikte etkin bir şekilde mücadele etmemiz gereken sorunlar da var" dedi.

Suçun önlenmesi için son derece kararlı olduklarını dile getiren Kaymakam Duru, "Trafik kurallarına uymayan, suç işleyen, zararlı alışkanlığı olan kim olursa olsun ben dahi olsam jandarma ve polisimize kesin talimat verdim, gerekeni kararlılıkla yerine getirecek, bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Bu mücadelenin genel anlamda daha etkin yürütülebilmesi için emniyet teşkilatımızı araç ve personel olarak güçlendireceğiz, özellikle de sanayi bölgesi olan Saray Mahallesinde yapımı süren karakol inşaatı da bir an evvel tamamlanacaktır" ifadelerini kullandı.
Hükümetin Acil Eylem Planında yer alan zararlı alışkanlıklarla mücadeleyi Kazan'da da kararlılıkla sürdüreceklerini kaydeden Duru, söz konusu sorunlarla mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için vatandaşlar ve onların temsilcileri STK'ların da eylem planına dahil edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk de ilçenin hızla göç almasına karşın huzurlu bir yer olduğunu ve güvenliğin öncelikle emniyet ve jandarmanın sorumluluk alanında bulunduğunu belirtti.

Ertürk, "Sonuçta hepimiz bu ilçede yaşıyoruz ve biz de belediye olarak ilçenin daha huzurlu ve güvenli olması adına 48 noktada 105 kameradan oluşan MOBESE sisteminin kurulması, parklarda özel güvenlik ekiplerinin görevlendirilmesi gibi birçok konuda destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA