İlçede 1,5 Ton Aşure Dağıtıldı

Sarayönü ilçesinde, Muharrem ayı nedeniyle 1,5 ton aşŸure dağŸıtıldı.

İlçe belediyesi tarafından aşŸçılara özel olarak hazırlatılan aşŸure, kazanlara doldurularak resmi kurumlar, camiler, okullar, çarşŸı merkezi ve parklarda vatandaşŸlara ikram edildi.
BaşŸkan Nafiz Solak, ikramın ardından yaptığŸı açıklamada, Muharrem ayı ve AşŸure gününün önemli günlerden olduğŸunu belirterek, kaynaşŸmayı ve dayanışŸmayı sağŸladığŸını ifade etti.

KomşŸunun komşŸuya, herkesin birbirine sevgi ve saygısını gösterdiğŸi böyle günlerin öneminin iyi anlaşŸılması gerektiğŸini vurgulayan Solak, şŸöyle konuşŸtu:
"Böyle günler, bizi bir arada tutan, bizi geçmişŸten geleceğŸe taşŸıyan önemli unsurlardır. Böyle hassasiyetler var olduğŸu müddetçe birbirimize olan sevgimiz saygımız artacak, birlikte yaşŸadığŸımız bu topraklarda geleceğŸe daha güvenle, daha umutla ve daha sevgiyle bakacağŸımızı düşŸünüyorum. AşŸure günü milli ve manevi günlerimizden biridir. Yüzyıllardır süre gelen bu geleneğŸin, birlik ve beraberliğŸimizin pekişŸmesine vesile olmasını diliyorum."
Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentin bir çok yerinde ve mahallelerde 1,5 tona yakın aşŸure 4 bine yakın kişŸiye dağŸıtıldı.
 
Kaynak: AA