'Yeni partiler seçim öncesi birleşecek'

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, son dönemde kurulan partilerin seçim öncesinde birleşeceklerini iddia etti.

'Yeni partiler seçim öncesi birleşecek'
17-25 Aralık darbe girişimine destek verdikten sonra AK Parti'den istifa eden İdris Bal, parti kuracaklarını açıklamıştı. Cemaate yakınlığı ile bilinen Bal, düzenlediği basın toplantısı ile Demokratik Gelişim Partisi'ni tanıttı. İdris Bal gibi yeni bir parti sinyali de Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'den geldi. Şahin'in Ankara'da bazı isimlerle bir araya geldiği ve yeni parti için çalışmalara başladığı öğrenildi. Emine Ülker Tarhan'ın da CHP'den istifasının ardından benzer iddialar ortaya atıldı. Tarhan'ın CHP'den istifa edecek diğer vekiller ile yeni bir parti kuracağı öne sürüldü.

“SEÇİM ÖNCESİNDE BİRLEŞECEKLER”

Ankara kulisleri kurulan ve kurulacağı iddia edilen yeni partileri konuşurken MAK Danışmanlık'ın sahibi Mehmet Ali Kulat, Beyaz Gazete'ye yaptığı açıklamada önemli bir iddiada bulundu. Kulat, son dönemde ortaya çıkan partilerin Pensilvanya destekli olduğunu öne sürerek bu partilerin seçim öncesinde birleşeceğini iddia etti. Kulat'a göre çalışmalarına ayrı ayrı devam eden partilerin tek bir çatı altında toplanma düşüncesi var.

“LOGO VE SLOGAN NETLEŞMEK ÜZERE”
Öte yandan İdris Naim Şahin'in yeni parti kuracağı iddialarına da değinen Kulat, Şahin'in parti tüzüğünü bitirmek üzere olduğunu belirtti. Kulat, partinin logo ve sloganının önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.