Tek bir fotoğrafla 40 bin eurosunu dolandırdılar

Üniversite öğrencisi sanal alemde tanıştığı Yunan Galya'nın güzel fotoğraflarına aşık olunca 40 bin euro gönderdi

Tek bir fotoğrafla 40 bin eurosunu dolandırdılar
İstanbul Göztepe'de yaşayan üniversite öğrencisi Mert K. (27), arkadaşlık sitesinde fotoğrafıyla dikkat çeken Galya A.'ya (24) mesaj atınca dolandırıldı.

Galya A., Mert K.'ye Türkçe bildiğini belirterek, 'Türk asıllı Yunan vatandaşıyım' dedi. Kendisini doktor olarak tanıttı. Galya A., bir süre sonra Mert K.'ye Türkiye'ye gelerek İstanbul'a yerleşmek istediğini ve kendisi ile evlenmeyi düşündüğünü belirtti.

Hasta olan ve tedavi gören babası nedeniyle maddi durumunun kötü olduğunu ifade eden Galya A., Mert K.'den 'Arkamda aileme maddi birikim bırakmam gerekiyor. Aksi halde gelemem' diyerek para istedi.

SIK KULLANILAN YÖNTEM

Mert K. bir yıl boyunca konuştuğu Galya A.'ya Türkiye'ye gelmesi için 40 bin euro (116 bin lira) gönderdi. Bir daha da Galya A.'ya ulaşamadı.

Dolandırıldığını fark eden Mert K., Galya A.'nın elindeki tek bir fotoğrafıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Yerli ve yabancı polis, şimdi güzel dolandırıcıyı arıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan üst düzey polis şefleri, Mert K.'nin başına gelen dolandırıcılık yöntemine son yıllarda İstanbul'da çok sık rastlanıldığını belirtti.