Özgüvenden Geçmiş Belediye Başkanılarına Ahde Vefa

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçeye mal olmuş hizmetleri kazandıran geçmiş dönem Belediye Başkanlarına, yapmış oldukları hizmet yerlerine adlarının yer aldığı levhalar asarak teşekkür etti.


Başkan Özgüven, Kenan Akpınar, Ali Talip Özdemir, Selçuk Bayburt, Aydın Selay, Ahmet Özdoğan ve Hüseyin Oprukçu’nun Ereğli’ye kazandırmış oldukları hizmetlere teşekkür etti. Dönemin Belediye Başkanı tarafından yapılan hizmet yerlerine başkanların adların yer aldığı levhalar asıldı.

Başkan Özgüven, “Geçmişten günümüze birçok Belediye Başkanı Ereğli’ye hizmet ederek kalıcı eserler bıraktılar. Şöyle geçmişe dönerek baktığımızda birçok hizmetin izlerinin kalıcı olduğunu görüyoruz. Bu izlere bir katkımız olsun, bir tuğlada biz koyalım istedik. Geçmiş dönemde görev yapan Belediye Başkanlarımıza ahde vefa borcumuzu bu eserlerin hangi dönemde kim tarafından yapıldığını belirten levhaları hazırlayarak uygun görülen yerlere yerleştirip ödemek istedik” dedi.

“Ereğli’mizi daha da ileri seviyelere yükseltmek bizlerin boynunun borcudur” diyen Özgüven, “Kimin hangi hizmeti yaptığını saklamak yerine yapılanları göz önüne serip feyz almak bizim siyasi ve idari karakterimizdir. Ereğli’ye tek bir çivi dahi çakan herkes bizim başımızın tacıdır. Ereğli halkı da geçmişte hizmet yapan, bu şehir için gece gündüz demeden hizmet üreten hiçbir Belediye Başkanını unutmamıştır” diye konuştu.

Başkan Özgüven, “Atatürk Kültür Parkı ve 75. Yıl Cumhuriyet Şehitleri Parkı-Kenan Akpınar, Yunus Emre Parkı-Ali Talip Özdemir, İtfaiye Binası-Selçuk Bayburt, Kwangjin Parkı-Aydın Selay, Kültür Merkezi-Ahmet Özdoğan ve Oğuz Ata Tesisi-Hüseyin Oprukçu isim levhaları asıldı. Ben tüm Başkanlarımıza şahsım ve Ereğli adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Kaynak: İHA