Muğla Mermerciler Derneğinden Burs ve Sempozyum Sözü

Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Koçar, Yatağan Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Koçar'a ziyaretinde, derneğin başkan yardımcısı Mustafa Ercan ve yönetim kurulu üyesi Ali Koç da eşlik etti. Ziyaret sırasında Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, okul hakkında konuklarına bilgi verdi.
Kızıl, okulun, 2004-2005 akademik yılında faaliyete geçtiğini, yüksekokulda Elektrik ve Enerji Bölümü ile İnşaat Bölümünde öğrenim verildiğini kaydetti.

Okullarında servis ve yurt imkanı bulunmamasına rağmen 520 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Kızıl, "Mermerci veya madenci denildiği zaman kötü bir izlenim var. Bu izlenimi ortadan kaldırmak için sizlerle ortak hareket etmeliyiz" dedi.

Koçar, Muğla'daki mermer sektörünün daha iyi seviyelere gelmesi için önce bölgenin kalkınması gerektiğini söyledi.

Mermerciliğin, Yatağan'ın marka değeri olduğunu belirten Koçar, şöyle konuştu:
"Yatağan'daki mermer sektörünün önemine dikkat çekmek için, Yatağan Belediyesi ve meslek yüksekokulu işbirliğiyle mermer heykel sempozyumu yapılması için girişimlerde bulunacağız. Sanatçıların sempozyumda meydana getirdiği eserleri ilçe genelinde sergilediğimizde, bölgemizden geçen vatandaşlarımızın dikkatini çekmiş oluruz. Ayrıca sektörün daha iyi seviyelere gelebilmesi için eğitime destek vermemiz gerekir. Başarılı öğrencilerin, bu meslekte daha iyi seviyelere gelebilmesi için Yatağan Meslek Yüksekokuluna kaydını yaptıracak üç başarılı öğrencimize iki yıl boyunca burs vereceğiz."
Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan da mermercilik sektörünün personel sorunu yaşamaması için lise, ön lisans ve lisans düzeyindeki okullarla ortak hareket edeceklerini bildirdi. Ercan, "Öğrencilerimiz, istedikleri zaman öğretmenleriyle ocaklarımıza ve fabrikalarımıza gelerek mesleklerini yerinde öğrenebilir" diye konuştu.

Kaynak: AA