Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

Grup toplantısında partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Atatürk'e olan sevgi ve saygıdan bahsetti.

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu
ATATÜRK'Ü SEVMEYENLERDE ALLAH KORKUSU YOK

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyete sahip çıkmanın Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmakla olduğunu vurgulayarak, 'Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyenlerde Allah korkusu yoktur.' dedi.

AYAKTA KALAN ATATÜRK'ÜN DEVRİMLERİDİR

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının satır başları;

'Kimsenin kulu değiliz, Cumhuriyet'in özgür yurttaşlarıyız' demek için Anıtkabir'e gittik. Mustafa Kemal Atatürk, hayattayken biz uçak ihraç eden bir ülkeydik. Devrim yapan pek çok lider tarihin çöp kutusuna gitti. Ayakta kalan Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleridir.

DEVLET AKILLA YÖNETİLMİYOR


Sadece bizde bu kadar maden faciası oluyor. Neden? Çünkü devlet akılla yönetilmiyor. Böyle bir akılla devlet yönetilmez. Sendikanın olduğu yerde iş kazası oranı yüzde 8, sendikanın olmadığı yerde iş kazası oranı yüzde 92. Hükümetin yapması gerekeni biz yaptık; sendikaları, mühendisleri topladık. Kanun teklifimizi TBMM başkanlığına vereceğiz. Sayın Davutoğlu'na çağrı yapıyorum: Gerekirse ortak komisyon kuralım yer altındaki ölümlere son verelim.

YIRCA'DA KESİLEN 6 BİN AĞACIN MÜCADELESİNİ BERABER VERECEĞİZ

Yırca'da 6 bin ağaç katledildi, bunun mücadelesini hep beraber vereceğiz. Köylünün hakkına sahip çıkacak bir savcı çıkmasını istiyoruz. Namuslu savcıları göreve davet ediyorum. Yasa yürürlükteyken 6 bin zeytin ağacını yok edenler hakkında soruşturma açılmalıdır.

SARAY BU ÜLKENİN İTİBARI DEĞİLDİR


Cumhurbaşkanlığı Sarayı, bu ülkenin itibarı değildir. Kul hakkı yemenin itibarı olabilir mi? İtibar üretirseniz itibarlı bir ülke olursunuz. Gazeteleriniz özgürce yazarsa, insan haklarına saygı gösterirseniz itibarlı olursunuz.

TÜRKİYE TOPRAKLARINDA YABANCI ASKER POSTALI İSTEMİYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz. '