Kavak Belediyesi’nden Evde Bakım Hizmeti

Kavak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen proje kapmasında kimsesi olmayan, maddi durumu zayıf yaşlı vatandaşların evlerine gidilerek bakım ve temizlikleri yapılıyor.


Yeni Cami Mahallesi’nde kimsesiz yaşayan Duriye nine ve Kavak’ta kaldığı dönemde evinde kiracı olarak kaldığı Hüseyin amcayı ziyaret eden Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu duygulu anlar yaşadı. Büyüklere hizmetin görevleri olduğunu belirten Sarıcaoğlu, “Kavak’ta yaşlı, kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan insan Belediye Başkanı olmadan önce hiç yok sanıyordum. Belediye Başkanı olduktan sonra Yusuf Ziya Yılmaz Başkanımız ile böyle bir projeye başladık ve gördüm ki birçok büyüğümüz bakıma muhtaç halde yaşıyor. Böyle bir görevin vermiş olduğu zevki ve hazzı kelimelere sığdırmak imkansız” dedi.

“BÜYÜKLER DEĞERLERİMİZDİR”
Sarıcaoğlu şöyle konuştu: “Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ekibimizin yaptığı evde bakım hizmetlerini ziyaret etmek istedim. Kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan büyüklerimizin evinde yapılan çalışmayı gördüm. Evler zamanında kullanışlı imiş ancak zamana yenik düşmüş. Evde genel bir temizlik çalışması yapılıyor. Bakıma muhtaç büyüklerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacağız. Aylık ziyaretlerimiz devam edecek. Ayrıca Duriye nine ve Hüseyin amca gibi yaşlı, kimsesi olmayan, maddi durumu zayıf olan vatandaşlarımızı muhtarlar ve vatandaşlarımız bizlere bildirsinler. Bu büyükler bizlerin değerleridir. Onlara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Kavak halkı bizi yönlendirsin. Bu görev ulvi bir görevdir.”
Kaynak: İHA