Gazeteci Tuncay Özkan Giresun’da Cumhuriyet Kadınları İle Bir Araya Geldi

Gazeteci Tuncay Özkan Giresun’da Cumhuriyet Kadınları ile bir araya geldi.

Gazeteci Tuncay Özkan Giresun’da Cumhuriyet Kadınları İle Bir Araya Geldi

Gazeteci, Yazar, CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Giresun Şubesi'nin düzenlediği etkinlikte Giresunlular'la bir araya geldi. Giresun Belediyesi Eski Nikah Salonu'nda yapılan etkinlikte konuşan Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2015 yerel seçim çalışmalarında izleyeceği politikalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, umuda yolculukta kapı kapı dolaşıp vaatlerini anlatacaklarını ve iktidar olabilmek için önce kendilerinin buna inanması gerektiğini belirtti.

Özkan “Bizim bu yolculuğumuzun adı 'Umuda Yolculuk'. Biz umut gönüllüsüyüz. Umutsuzluk bize yakışır mı? Asla. Umut nedir? Umut, çürüme ve yozlaşmanın ilacıdır. Kapı kapı dolaşacağız, her yere gideceğiz. Herkese anlatacağız. Onlara diyeceğiz ki; kardeşim biz iktidara geldiğimizde: çocukların yurt sorunu olmayacak. İşsiz öğretmen kalmayacak. Her mahallede bir kreş olacak ve kadınlar kent hayatına katılacaklar. Eğitim kurumları kreşten üniversiteye kadar ücretsiz olacak. Öğrencilerin harcını kaldıracağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunları vaat ediyoruz. Bunları herkese anlatacağız" dedi

Özkan, kendisine kırsalda CHP’nin seçim çalışmalarında yetersiz olduğunu belirten partili Mehmet Kamber’den sonra şehirdeki kadınların çizme, gerekirse ferace giyip kırsala çıkması gerektiğini söyledi.

Özkan konuşmasında “Kırsala mutlaka gitmeli, sorunlarıyla ilgilenmeliyiz. Onlara yeni bir model sunmalıyız. Biz diyoruz ki; kırsalda arazisiz köylere arazi vereceğiz. Karşılıksız destek vereceğiz. Tarım ve hayvancılık Türkiye’nin temel sanayisi olacak. Tarımda ve hayvancılıkta sağlayacağımız gelir ve onların yan ürünlerinden elde edilecek gelir ile Türkiye’yi besleyeceğiz. Kooperatifler ve çok ortaklı şirketler kuracağız. Bunlar aracılığıyla ekilmedik toprak, topraksız köy bırakmayacağız. Her yerde kredi desteklerimizle köylüyü yeniden milletin efendisi haline getireceğiz. Ama anlıyorum ki eksik anlatmış tam ulaştıramamışız. Daha çok anlatacak asla vaz geçmeyeceğiz. Çizmeleri giyeceğiz, gerekirse üstümüze ferace geçireceğiz. Gideceğiz köye anlatacağız. Bizim yönettiği ülkede aç kimse kalamayacak. İktidar olmaya önce biz inanmalıyız, ben inanıyorum. Herkes inandığında biz iktidar olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA