'Fethullah Gülen'in arkasında CIA var'

Devlet içindeki paralel yapılanmayı deşifre edince hapse atılan Albay Hasan Atilla Uğur, şok açıklamalarda bulundu: Gülen okullarının arkasında Alman istihbarat örgütü BND ve ABD istihbarat servisi CIA var

'Fethullah Gülen'in arkasında CIA var'
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur 2003'te Jandarma İstihbarat Başkanlığı'nda görev yaparken, devlet kurumlarındaki Gülen yapılanmasına ilişkin bir dosya hazırladı. Daha sonra Ergenekon davasında tutuklandı ve 29 yıl ceza aldı. 5 yıl 8 ay 10 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Uğur, ilk kez konuştu. İşte çarpıcı açıklamalar:

KOZİNOĞLU AYAKTAYDI

*Gülen okullarıyla ilgili Silivri Cezaevi'nde aynı koğuşta kaldığımız Kaşif Kozinoğlu'ndan çok şeyler öğrendim. MİT'in Uzak Doğu ve Asya sorumlusu olduğu için 'Oralara gittiğim zaman Fethullah Gülen Örgütü mensubu olmayan ya da ona haraç vermeyen hiçbir iş adamımız oralarda iş yapamaz' demişti.

*Kaşif abinin 2009 ve 2010'da bizzat 'MİT Müsteşarı'na gönderdiği Fethullah Gülen'in dış yapılanmasıyla ilgili iki tane raporu var. Bu raporlardan sonra hedef tahtasına oturtuldu. Aynı koğuştaydık. Rahatsızlandığında butona bastık. Görevliler gelip götürdü. Koğuştan çıkarken ayaktaydı. 10 dakika sonra geldiler, 'öldü' dediler. Şimdi benim buna bir istihbarat subayı olarak ya da onun Fethullah çetesi ile mücadele ettiğini bilen bir insan olarak nasıl inanmamı bekliyorsunuz? Cezaevinde de hep Fethullah çetesi hüküm sürüyordu.

*Gülen okulları CIA ve BND desteğiyle kuruldu. Biz onu tespit ettik. Alman BND'si ve Amerikan CIA, bu okulların finansmanında. Yoksa böyle bir çetenin böyle bir sermayesi olabilir mi? Uluslararası şirketler konumuna gelmiş. O okullardan yetişip bu mevkilere gelenler Fethullah çetesine bir şey yapabilir mi? Müthiş bir çalışma.

*Zekeriya Öz beni sorgularken Fethullah'a neden karşı olduğumu sordu. 'Ne zararını gördünüz' dedi...

*Bunların özel adamları var. Toplum mühendisliği var. Bakın, TÜBİTAK'ı ele geçirdiler. Şimdi raporların hepsi Balyoz davasında iptal.

*17-25 Aralık küresel bir ajan çetesinin yapabileceği işler? Hırsızlık varsa devlet hesap sorar. Ama 17-25 Aralık'ta, Fethullah çetesinin bu tür şeyleri yapması, yolsuzlukla ilgili değildir. Küresel ajan çetesinin projesidir. Öyle bir yapılanma ki tamamen dış destekli.

*Polis dışında yargı ve diğer ayaklara da operasyon olmalı. Üzerine gidildiği takdirde bunlar birbirlerini satacaklar. İçlerinden çok itirafçı çıkacak.