Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu

MHP Lideri Bahçeli, ''Zulme karşı durduğunu her fırsatta duyuran aslan parçası Davutoğlu, sana soruyorum; Yırcalı'da olanlar zalimlik, eşkıyalık değil midir?'' dedi.

Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli Manisa'nın Soma ilçesinde 6 bin zeytin ağacı kesilerek yapılmak istenen termik santralle ilgili ''Zulme karşı durduğunu her fırsatta duyuran aslan parçası Davutoğlu, sana soruyorum; Yırcalı'da olanlar zalimlik, eşkıyalık değil midir?'' diye sordu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Milli Mücadeleyi sürükleyen lider kadrosunun başarısı sahip oldukları servetten gelmemiştir. Gazi Mustafa Kemal, bomboş bir bozkır içindeki küçük evde Türkiye'nin bağımsızlığını düşlemiştir. Bugün iktidarı elinde tutanlar iyi bilmelidir millet kasasındaki her kuruyun iki cihanda da hesabı vardı. Bir düne bakın bir de bugüne bakın. Türkiye'nin nasıl bir soygunla yüz yüze olduğunu sorgulamanızı istiyorum.

'DEVLETİN HAZİNESİNİ BOŞALTIYOR'

Kanunsuz bir saray yaptırılıyor, yetmiyor bir uçak alınıyor. Bu da yetmiyor Erdoğan için Çengelköy’de Vahdettin Köşkü çalışma ofisi olarak hazırlanıyor. Erdoğan milletin gözüne baka baka devlet hazinesini boşaltıyor. 77 milyonun parasını gömüyor. Sayın Erdoğan, haram yiyerek ecdada layık olunmaz. Ya senin ecdad anlayışında bir maraz vardır ya da ecdad olarak bildiklerin başkadır. İhtişam ve itibar saraylarda değildir.

Başbakan sözde Dersim katlimanı modern Kerbala'ya benzerek Hz.Hüseyin'e nankörlük etmiştir. Özür dilemesini istedik bırakın özrü yanlış ve sakat düşüncelerinin ısrar ve inatla arkasında durmuş konuyu daha da çıkmaza sürüklemiştir. O sözlerine gösterdiğimiz isabetli tepki üzerine paniklemiştir aklınca bizi zorda bırakmayı hedeflemiştir. Kendi kendine faka basan yine Davutoğlu olmuştur. İşi gücü bırakmış bize saldırmış 'Dersim'den Sayın Cumhurbaşkanımız özür dilediği için, Dersim'de yapılan zulüm dolayısıyla ben de onu Hacı Bektaş'ta dile getirdiğim için yanlış yaptığımı ve özür dilememi söylüyor. Yani Dersim'de vaktinde işlenen zulmü bugün dile getirmek, dolayısıyla özür dilemek. Buradan Sayın Bahçeli'ye ve arkadaşlarına söylüyorum; tek parti döneminin zulümlerini sahiplenmek sizin için bir zillettir.'

'DAVUTOĞLU TİTREYİP KENDİNE GELMELİ'
Davutoğlu'nun eksiği vardır biz modern bir Kerbela dediği için özür bekledik. MHP zalime karşıdır millet ve memleket aleyhine nifak saçan alçaklarla hesabı vardır. PKK ile yürütülen kanlı pazarlıklara bakmalı titreyip kendine gelmelidir.

Dersim isyanını çıkaran soysuzların asıl amacı sömürgeci güçler hizmetkarlık yaparak Türkiye'yi bölmektir. Dersim isyanı Kerbela değil kin belasıdır.

Sayın Davutoğlu haberin olsun altından kalmayacağın konulara girmen sana ve zihniyetine çok pahalıya patlayacaktır. Merhum başbuğumuzdan sık sık bahsetmesi kendisi adına ümit verici bir gelişmedir. Biz merhum liderimizin tabutluklarla neler çektiğini dinledik ibret aldık.''