2. Altın Defne Film Festivali

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Defne Belediyesi ve Fotofilm Sanat Merkezi'nin organize ettiği ve bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Altın Defne Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) düzenlenen tanıtım toplantısında, bu gibi sosyal ve sanatsal faaliyetlerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Hedeflerinin sanatın her koluyla vatandaşları buluşturmak ve Hatay'ı sanat etkinlikleri açısından doyurmak olduğunu ifade eden Yaman, şöyle devam etti:
"Sürekli bu tür sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Bu seferki etkinlik çok daha heyecan verici ve kapsamlı. Sadece Defne ve Antakya değil, tüm Hatay'a hitap edecek bir etkinlik. Hedefimiz festivalin, Altın Koza veya Altın Portakal gibi gelenekselleşmesi. Sadece ulusal değil uluslararası değer kazanan bir etkinlik olması."
Fotofilm Sanat Merkezi temsilcisi Mehmet Oflazoğlu da 2. Altın Defne Film Festivali'nin 12-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.

Etkinliğin Defne ve Antakya'nın tanıtımının yanı sıra tüm Hatay'a hitap ettiğini vurgulayan Oflazoğlu, bu sayede profesyonelce hazırlanmış organizasyonun yurtiçi ve dışında kentin tanıtılmasını sağlayacağını aktardı.
Oflazoğlu, etkinliğe, Halil Ergün, Melike Demirağ, Semir Aslanyürek, Ezel Akay,Fatoş Güney, Necip Sarıcı, Aydın Orak, Cemil Ağacıklıoğlu, Murat Düzgünoğlu, Ömer Leventoğlu, Derya Alabora, Janset Pacal, Neval Oğan Balkız, Enver Aysever, Gökşen Aydemir, Zafer Özgentürk gibi sinema sanatçısı katılacağını bildirdi.
Kaynak: AA