Zekeriya Öz'den 10 Kasım tweeti

Ergenekon davasının mimarı Savcı Zekeriya Öz, 10 Kasım'ı mücadele günü ilan etti.

Zekeriya Öz'den 10 Kasım tweeti
Ergenekon davalarının ve 17 Aralık operasyonun mimarlarından Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde ilginç bir tweet attı.

Savcı Zekeriya Öz, 'Saygıyla anıyoruz' diye yazdıktan sonra Mustafa Kemal'in kalpaklı fotoğrafının altında, '10 Kasım yas değil, mücadele günüdür' notunu paylaştı.

'ATATÜRK DE ÖRGÜTÜN İÇİNDE'

Savcı Zekeriya Öz'ün hazırladığı Ergenekon iddianamesinde, 1923 yılında kurulan Kuvay-ı Milliye örgütünden Mustafa Kemal Atatürk'e kadar birçok çarpıcı iddia yer almıştı.

İddianamenin 8. maddesine göre sanık Sevgi Erenerol'dan'Derin Ergenekon' adlı bir belge çıktı. Belgede Atatürk'ün de kendi örgütlerinin tarikatvari ve dini yapısının içinde olduğu belirtiliyor.

‘Derin Ergenekon' isimli belgeden iddianameye yansıyan çarpıcı ifadeler ise şöyle;

'Alpler alperenler adlandırılan örgütsel konumda kişilerin Türk ordusuna sızmaya çalıştıkları ve gizlilik gereği olan bazı şeylerin açıklanmaması gerektiği, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Ergenekon'un gözbebeği olduğu, hatta daha da ileri gidilerek Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahi kendi örgütlerinin tarikatvari ve dini yapısının içerisinde olduğu ancak bunun henüz açıklanmasının zamanı gelmediğinden açıklanmaması gerektiği şeklinde ibarelerin bulunduğu görülmüştür.'

Zekeriya Öz'den 10 Kasım tweeti