Minik Muhammet Organ Bağışı İçin İstanbul’a Getirildi

Almanya'da kalp nakli yapılmayan ve beyin kanaması geçiren minik Muhammet, ailesi tarafından organlarının bağışlanmasının ardından Türkiye’ye getirildi.

Açıklama yapan baba Yavuz Eren, “Açık ve net söylüyorum; benim çocuğumu buraya getirmemin tek sebebi organlarını bağışlamak” dedi.


Almanya'nın Giessen Üniversitesi'nde kalp nakli beklerken beyin kanaması geçiren 2 yaşındaki Muhammet Eren Dönmez, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla akşam saatlerinde Almanya’dan İstanbul’a getirildi.

Muhammet bebekle birlikte babası Yavuz Eren’de ambulans uçakla İstanbul’a geldi. Özel kalp cihazı ile birlikte gelen Muhammet bebek uçaktan alınarak kucakla aprona gelen ambulansa konuldu. Beyin ölümü gerçekleşen Muhabbet bebek babası ile birlikte ambulansla Çapa Tıp Fakültesi çocuk acil bölümüne götürüldü.

“BURAYA GETİRMEMİN TEK SEBEBİ ORGANLARINI BAĞIŞLAMAK”
Hastanede bir açıklama yapan baba Yavuz Eren, “Bizim Almanya’da tıbbi ve hukuki olarak verecek bir mücadelemiz kalmadı. Beyninde çok ciddi hasarlar meydana geldi. Şu vakitten sonra geri dönülemez hasarlar var. Hukuki anlamda bir yere kadar aslında şansımız var. Şuan tıbbi olarak çok kötü olduğu için bu anlamda da hukuki anlamda da çok şansımız kalmadı. Açık ve net söylüyorum; benim çocuğumu buraya getirmemin tek sebebi organlarını bağışlamak” dedi.

EN AZINDAN 5-10 TANE ÇOCUĞUN BEDENİNDE HAYAT BULSUN
Türkiye’de insanların organlarını bağışlamaması yüzünden Almanya’ya gitmesi ile birlikte buna bedel. Eğer bizim ülkemizde de bu şartlar gerekmiş olsaydı. Yani en azından insanlar biraz bilinçli olsaydı, yani nihayetinde göndereceğim toprak olacak. Bu kadar basit… En azından 5-10 tane çocuğun bedeninde hayat bulsun. Başka insanların yüzü gülsün” diye konuştu.

Bebeğinin son durumuna ilişkin açıklama yapan baba Eren, “Doktorlar şu saatten sonra uyanmaz dediler, zaten ilaçlarını da kestiler. Şuan yapay bir kalbe bağlanmış durumda. Kalp atışları devam ediyor. Beyin ölümünün gerçekleşip gerçekleşmediğine dair bir bilgimiz yok. Buradaki doktorlarında hazırlayacağı rapor doğrultusunda göreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA