Mersin Üniversitesi karıştı: 5 yaralı

Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada darp sebebiyle 5 öğrenci yaralandı. Bir grup öğrencinin "Öcalana Özgürlük" standı açıp imza toplamaya çalışması ile ortalık karıştı.

Mersin Üniversitesi karıştı: 5 yaralı
Mersin Üniversitesi(MEÜ)Yenişehir kampüsünde, bir grup öğrenci tarafından açılan 'Öcalan'a Özgürlük' standı ortalığı karıştırdı. Karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada 5 öğrenci darp sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, MEÜ Yenişehir Kampüs'ünde “Öcalan'a Özgürlük” standı açarak imza kampanyası düzenleyen bir grup öğrenci ile karşıt görüşteki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada her iki gruptan 5 öğrenci darp sonucu yaralanırken, kampüsteki kantinin camları ve masaları kırıldı. Olaylar nedeniyle kampüs içerisine sivil polislerin yanı sıra çok sayıda çevik kuvvet ekibi de sevk edildi. Yaralı öğrencilerden biri ambulansla diğerleri ise polis otosu ile kampüs dışına çıkarıldı. Yaralılardan ikisi ambulansta, 3'ü ise Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Öte yandan, Yenişehir Kampüsü içerisindeki gerginlik ise bir süre daha devam etti. Emniyet yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından toplanan öğrenci grubu, sloganlarla kampüsten ayrıldı. Öğrenciler kampüsten çıkarken, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehinde sloganlar attı.

Kavgaya karışan gruplardan biri, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümünde kampüste Abdullah Öcalan posterleri açılarak kendilerinin tahrik edilmeye çalışıldığını söylerken, diğer gruptaki öğrenciler ise, açtıkları her stant nedeniyle saldırıya uğradıklarını öne sürdü. Aynı kampüste, geçtiğimiz cuma günü yine iki grup arasında stant açma meselesinden dolayı gerginlik yaşanmıştı.