Ereğli Belediyesi’nde Süt İkramı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi, Türkiye’de süt tüketiminin dünya ülkelerine göre düşük seviyede olmasına dikkat çekmek için Başkanlık makamına gelen konuklara süt ikramında bulunuyor.


Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Türkiye’nin hayvancılıkta öncü bir ülke olmasına rağmen et ve süt tüketimi konusunda dünya ülkelerine göre geri kaldığının altını çizerek, “Özellikle süt tüketiminin düşük seviyede olduğuna dikkat çekmek için Başkanlık makamında gelen konuklarımıza süt ikramında bulunacağız” dedi.

Ereğli’nin süt üretim noktasında Türkiye’de birinci sırada olduğuna dikkat çeken Özgüven, “Ereğli bir süt merkezi. Süt üretimi noktasında Türkiye’de birinci sırada. Süt ve süt ürünleri sanayinin en önemli kolu durumunda. 20’ye yakın süt işletmesi var. Buna rağmen Türkiye genelinde olduğu gibi Ereğli genelinde de süt tüketimi düşük seviyelerde seyrediyor. Bu konuya dikkat çekmek ve süt tüketiminin alışkanlık haline gelmesi için böyle bir uygulama başlattık. Böylece hem süt üretimine katkı sağlamak, hem de sağlıklı nesiller yetişmesinde süt tüketiminin önemine dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

“SÜT FESTİVALİ YAPACAĞIZ”
Başkan Özgüven sütün tanıtımı noktasında eksiklikler olduğunu vurgulayarak, “Önümüzdeki yıl süt festivali yapacağız. Bu konuda alt yapı çalışmalarımızı yaparak hem Ereğli’mizin, hem de sütün tanıtımını gerçekleştireceğiz. Ayrıca yöresel ürün satış yerinde süt ve süt ürünleri satışı yanında süt temasını işleyecek çeşitli aktiviteler yaparak seyahat eden vatandaşlarımızı bu alana çekecek ve Ereğli’de misafir edeceğiz” dedi.

“EREĞLİ’NİN MARKASI SÜT OLMALI”
Süt şehri Ereğli’de makama gelen konuklara süt ikram edilmesinin güzel bir ikram olduğunu belirten Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise sade, tarçınlı ve kahveli ikram edilen sütün diğer makamlarda da ikram edilmesi gerektiğini belirtti.

“Güzel bir anlayış ortaya koyan sayın Başkanı kutluyorum” diyen Erden, Ereğli’nin ana gelir kaynağının süt olduğunu, sütün Ereğli’nin markası olması gerektiğini söyledi.

Erden, süt üretiminin artırılması için farklı çalışma içerisinde olduklarını bu çalışma ile Ereğli’nin sütün başkenti olacağına inandığını vurguladı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret eden vatandaşlar da süt ikramından memnun kaldıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA