Erdoğan: İstismarlarla Atatürk yıpratılmak istendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ATO'daki törende konuştu. Erdoğan, "Çok sayıda Atatürkçülük yorumları ile Gazi Mustafa Kemal'in şahsi manevisinin yıpratıldığını büyük bir teessürle izledik" dedi.

Erdoğan: İstismarlarla Atatürk yıpratılmak istendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından ATO Congresium'da düzenlenen anma töreninde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde tören gerçekleşti

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bir tek Atatürk varken, tarih içinde çok sayıda Atatürk'ün üretildiğini çok sayıda Atatürkçülük yorumları ile Gazi Mustafa Kemal'in şahsi manevisinin yıpratıldığını büyük bir teessürle izledik. Türkiye'nin bütün gençlerinin, çocuklarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bütün yalınlığıyla sadece bir insan, bir lider olarak anlayabilmesi, okuyabilmesi, öğrenebilmesi şahsen benim de en büyük arzularımdan biri olmuştur' dedi.

Erdoğan, 'Yeni Türkiye, inanıyorum ki Gazi Mustafa Kemal'in de bir istismar aracı olmaktan çıkarılıp, asker, Başkomutan, Meclis Başkanı, Cumhuriyet'in banisi, Cumhurbaşkanı, en önemlisi de milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak öğrenileceği, öğretileceği, anlaşılacağı bir Türkiye olacaktır' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gazi Mustafa Kemal'i statükonun, idareimaslahatın, tek tipçiliğin ve milli iradeye husumetin sembolü gibi kullananlar, yeni Türkiye'de ilk kez Gazi'nin kullandığı yeni Türkiye kavramı içinde yanıldıklarını anlayacaklardır' dedi.
Kaynak: AA