CHP Atatürk için mevlit okuttu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ebediyete intikalinin 76’ncı yıldönümünde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için mevlit okuttu.

CHP Atatürk için mevlit okuttu
Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılırken, CHP İstanbul İl Başkanlığı da öğle namazını müteakiben Eminönü Yeni Camii'nde Mevlid-i Şerif programı düzenledi. Mevlid-i Şerif programına CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, milletvekilleri ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit okutulmasının ardından cami önünde gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Öncelikle 76. ölüm yıldönümünde ulu önder Atatürk'e Allah gani gani rahmet eylesin, ruh şad olsun. Ulu önder Atatürk, her 18 Mart Çanakkale Şehitlerinin yıldönümünde mevlit okuturdu. Yine dünyada ilk defa naklen, radyodan mevlit yayını yaptıran Atatürk'tür. İslam dünyasında ilk defa mevlidi radyodan naklen verdiren lider Atatürk'tür. Dolayısıyla biz bugün 76. ölüm yıldönümünde Atatürk'ün de okuttuğu mevlidi okutarak onun ruhunu şad etmek istedik. Bugün dünyada çok İslam ülkesi var. İslam ülkelerinden sadece Türkiye'nin Atatürk'ü var. Atatürk'ü olmayan İslam dünyasının hali perişan. Onun için her şeye rağmen bugün rahat nefes alabiliyorsak, bugün özgürlüğün, demokrasinin bir nebze de olsa huzurunu ve güvenini yaşıyorsak, bunu önce Allah'a, sona Atatürk'e borçluyuz. Bugün camilerimize 5 vakit ezan okunabiliyorsa, ibadetlerimizi rahatça yapabiliyorsak bunu da önce Allah'a, sonra Atatürk'e borçluyuz” dedi.

“Son yıllarda 10 Kasım'larda, 29 Ekim'lerde, 30 Ağustos'larda 18 Mart'larda maalesef camilerde Atatürk anılmaz oldu” diyen Özkes, “Biz bugün Atatürk'e mevlit okutarak camilerimizde de Atatürk'ün anılmış olmasını sağlamış olduk” dedi.

Özkes, geçen yıl ilki gerçekleştirilen mevlit programlarını geleneksek hale getirdiklerini sözlerine ekledi.