Belediye otobüsünde 10 Kasım'lı tehdit

Atatürk ölümünün 76'ncı yıldönümünde, Türkiye'nin dört bir yanında törenler, mevlitler ve dualarla anıldı.

Belediye otobüsünde 10 Kasım'lı tehdit
Sosyal medyada da çok sayıda 10 Kasım ile ilgili paylaşım yapıldı. O paylaşımlardan en dikkat çekeni ise Gül Turan isimli bir kadının Facebook'a yüklediği video oldu.

'SAYGI DURUŞUNDA BULUNMAYANLARIN KAFASINA SIKACAĞIZ'

Turan, belediye otobüsündeyken sirenler çalmaya başlayınca ayağa kalktı. Ancak otobüste ayağa kalkmayanlar da vardı. Duruma sinirlenen Gül Turan, 'Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk için saygı duruşuna geçmeyenlerin bir gün kafasına sıkacağız' diye bağırdı. Bunun üzerine yerlerinde oturan yolcular da ayağa kalktı.

TEPKİ GÖSTEREN KADINI DA TEHDİT ETTİ

Kendisini izinsiz olarak video çektiği için Gülten Tan'a tepki gösteren güneş gözlüğü takan kadın ise tehdit ettiğini yine Faceboo'ta paylaştı. TC Gülten Tan adlı kişi paylaştığı videonun altına 'Adamı böyle ayağa dikerler işte. Sonrasında bu gözlüklü beni çekmenize ben izin vermedim nasıl çekersiniz dedi. Sana mı soracağım dedim. Terbiyesiz dedi bana. Ağzını topla yada gelip ben toplayayim dedim.
Sustu.' şeklinde yorum yazdı.

NEFRET SÖYLEMİNİ 'ŞUURLU BİR EYLEM' DİYE PAYLAŞTI

Gül Turan'ın daha önce yaptığı bir paylaşım da dikkat çekti. Turan, Karaköy'deki Neve Şalom Sinagog'u kapısına asılan 'Yıkılacak mekan' afişini, '16 yaşında şuurlu bir Türk yapmış' notuyla paylaştı.

Gül Turan, yaptığı paylaşımların altına, eylemlerinin devam edeceği mesajını da düştü.