Astsubayı vuran silahla ilgili yeni ayrıntı

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'yu vuran silah daha önce 3 olayda kullanılmış.

Astsubayı vuran silahla ilgili yeni ayrıntı
Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun katil zanlılarını bulmak için polis ve jandarma ortak ekip kurdu.

Ekiplerin belirlenen 12 adrese düzenlediği operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin Aydoğdu'nun şehit edildiği saldırıyla ilgili bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor.

Şehit astsubay ve eşinin geçtiği tüm yollarda ki mobese ve güvenlik kameralarını inceleyen güvenlik güçleri bu bölgelerde takip edilip edilmediklerini inceliyor. Şehit Aydoğdu'nun vurulduktan sonra kaçan maskeli saldırganların kaçış noktalarındaki tüm güvenlik kameralarını toplayarak zanlıların izini sürerken, saldırı anına tanıklık eden 4 kişinin bilgisine başvuruldu.

Ekipler belirlenen 12 adrese baskın düzenlerken, 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin kentte çeşitli tarihlerde el yapımı patlayıcı, molotof başta olmak üzere çeşitli saldırılara katıldıkları belirtildi. Şüphelilerin Aydoğdu'nun şehit edildiği saldırıyla ilgili bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor. Yetkililer, saldırıyla ilgili operasyonların da sürdüğünü kaydetti.

ASTSUBAYI VURAN SİLAH 3 OLAYDA DAHA KULLANILMIŞ

Diyarbakır'da maskeli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun zanlılarını bulmak için yürülen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli ile ilgili soruşturma sürüyor. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 kalaşnikof tüfek, 1 7.65 çapında tabanca, silahlara ait şarjör ve 100'ün üzerinde mermi ele geçirildi. Silahların astubay Nejdet Aydoğdu'nun şehit edilmesinde kullanılıp kullanılmadığının tespiti için balistik incelemeye gönderildi.

Astsubay Aydoğdu'nun başından çıkarılan mermi çekirdiği ile olay yerinde bulunan boş konvanların ilk incelemesi yapıldı. Saldırıda kullanılan tabancanın daha önce Adana'da 3 Ocak 2014 günü Fahrettin Özek adlı vatandaşın yaralanması ile Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 17 Ekim günü polise yapılan silahlı saldırıda kullanıldığı belirlendi. Silahın kullanıldığı Diyarbakır'daki üçüncü olayla ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi.