Yine astsubay intiharı

Odasında ölü bulunan Jandarma Kıdemli Astsubay Haydar Yıldız’ın intihar ettiği belirlendi.

Yine astsubay intiharı
Askeri ve sivil savcılığın yaptığı araştırmada, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Tepe Jandarma Karakolu'ndaki odasında ölü bulunan Jandarma Kıdemli Astsubay Haydar Yıldız'ın intihar ettiği belirlendi.

Diyarbakır Lice'de Zırhlı Birlikler Komutanlığı'nı yapan Kıdemli Astsubay Haydar Yıldız, geçici olarak komutanlığını yaptığı Tepe Jandarma Karakolu'ndaki odasında 24 Eylül'de ölü bulunmuştu. Lice Cumhuriyet Başsavcılığı adli, Diyarbakır Alay Komutanlığı ise idari yönden soruşturma başlattı.

Karakolda görev yapan askerler, “Komutanımız eline silahı alıp intihar edeceğini söylüyordu, ikna etmeye çalıştığımız esnada odasına girip kapıyı üzerine kilitledi. Kısa süre sonra içeriden silah sesi geldi. Kapıyı kırıp odaya girdiğimizde kanlar içerisinde yerde yatıyordu” şeklinde ifade verdi. Yapılan soruşturmada Yıldız'ın intihar ettiği belirlendi.

Yine astsubay intiharı

NİŞANLISINA MESAJ ÇEKTİ

Yıldız'ın Mersin'de yaşayan nişanlısı Fatoş Çeliktaş, “Nişanlım kelle koltukta vatan için kölelik yapan bir adamdı. İntihar edecek bir durumu yoktu, her gün arayıp düğün hazırlığını konuşuyorduk. Öldüğü gün telefonuma,'Ben büyük bir ihtimalle bir merhaba dediğim adam yüzünden sıkıntı yaşayacağım. Bu mesleği bırakıyorum. Tamam başım kalabalık' şeklinde mesaj çekti ve 4 resim gönderdi. Mesajı çektiği gün ölüm haberini aldım. Aramızda hiçbir tartışma yaşanmadı” dedi.