Kosova’da 9 Sağlık Yetkilisi ve Doktor Yolsuzluk Gerekçesiyle Tutuklandı

Kosova polisi, Kosova Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve doktorların da arasında bulunduğu 9 kişiyi sağlık alanındaki yolsuzluklar gerekçesiyle tutukladı.

Kosova’da 9 Sağlık Yetkilisi ve Doktor Yolsuzluk Gerekçesiyle Tutuklandı
Kosova Sağlık Bakanı Dr. Fehmi Agani de soruşturma kapsamında sorgulandı.
Sanıklar, kalp hastalarına takılan stentlerde yolsuzluk yapıldığı, kalp ameliyatlarının yapıldığı özel hastanelerin Kosova Sağlık Bakanlığı yetkililerine rüşvet verdiği, sağlık yetkililerinin resmi görevlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Organize suçlar kapsamında düzenlenen operasyonda Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani ve Sağlık Bakanlığı Sekreteri Gani Shabanı de sorgulananlar arasında yer aldı. Tutuklamaları doğrulayan Kosova Polisi Sözcüsü İbrahim Sadriu, operasyonun savcılığın emriyle gerçekleştiğini ancak sürecin devam ettiği için ayrıntılı bilgi veremeyeceğini söyledi.

Kosova Sağlık Bakanı Fehmi Agani'nin de Kosova Polisinin sağlık alanında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle Priştine ve İpek'te düzenlediği operasyonlar çerçevesinde sorguya alındığı öğrenildi. Sağlık Bakanı Agani'nin şüpheli ya da tanık sıfatıyla mı sorguya alındığı henüz netlik kazanmadı.

Tutuklananlara savcı tarafından 1 aylık gözaltı süresinin verilmesi önerildi.
Kaynak: İHA