Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Valisi Ercan Topaca, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin'i makamında kabul etti.

Topaca, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, iyi dileklerinden dolayı Çirkin'e teşekkür etti.
Çirkin de kabulünden dolayı Vali Topaca'ya teşekkür ederek yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

-MKÜ Rektörü Prof. Dr. Güder'den ziyaret
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ve beraberindeki heyet, Hatay Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekleri Federasyonu (HATDEF) Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.
Güder, ziyarete yaptığı konuşmada, 4 yıllık görev sürelerinde Hatay'da her alanda topluma hizmet içinde olduklarını, bu ay sonunda yapılacak rektörlük seçiminde yeniden aday olarak yeni projeleri hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Son dönemde gerçekleşen çalışmalarla MKÜ'nün Hatay'ın gözbebeği olduğunu ifade eden Güder, şöyle devam etti:
"MKÜ olarak her kesimle olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği ve dayanışma içindeyiz. Toplumsal ve kültürel değerlere bağlı kalarak donanımlı bir nesil yetiştirerek daha güçlü bir Türkiye'nin geleceğini inşa etmek çabasındayız. 4 yıllık süre içerisinde toplumun tümüyle çok iyi diyalog içinde olduk. İnsandan daha değerli bir varlık yoktur. O nedenle insanı korursak toplumu korumuş oluruz. Dönemimizde huzuru, hukukun üstünlüğünü egemen kıldık. Kavga ve ayrıştırma yapmadık, birlik ve dayanışma içinde Hatay ile bütünleştik. 4 yılda 66 yönerge çıkardık. Şeffaf bir yönetim anlayışını benimsedik. Bu başarı, şahsımdan ziyade ekip ruhu içinde MKÜ ailesinin başarısıdır."
Taşçıoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MKÜ'nün yaptığı hizmetleri takdir ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA